” Sempoinya Raja Permaisuri Agong ku, pakai kuali legend je. Tak payah brand-brand ni.. ” – Netizen

Kongsi Video Tutorial Memasak Nasi Goreng Butter, Gaya Memasak Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Cur1 Perhatian Ramai. Wah Rare Betul Kuali Tuanku Pakai, Terbaik Lah !! 

Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah memang selalu menjadi tumpuan rakyat. Keperibadiaannya dan cara Tunku bergaul bersama rakyat juga sering mendapat pujian. Tunku Azizah yang berjiwa rakyat ini sering mencem4r duli untuk bertemu rakyat dan menyampaikan bantuannya.

Tunku Azizah juga aktif di akaun sosial Twitter dan Instagramnya. Baginda sering berkongsikan resepi masakan dan hasil air tangannya memasak juadah makanan serta dessert buat rakyat kagum dengan bakat yang dimilikinya itu. Walaupun ada ramai tukang masak Istana, Tunku Azizah selalunya memasak sendiri untuk santapan Agong.

Tidak hanya memasak, Tunku Azizah juga mahir dalam menjahit dan menyulam. Tunku pernah menghasilkan selimut menggunakan lebihan perca kain dan ianya kelihatan kemas dan cantik sekali. Di Istana Negara juga diadakan kelas menjahit seminggu sekali dan baginda juga turut serta dalam program ini.

Meninjau akaun Instagram Airtangan_tunkuazizah, telah dikongsikan satu video yang memperlihatkan Tunku Permaisuri menunjukkan cara memasak nasi goreng butter. Kapsyen Tunku Azizah yang menulis kuali legend itu menjadi perhatian netizen.

Jom tonton video di bawah :

Gaya memasak Tunku Azizah yang menggunakan kuali biasa ini menarik perhatian peminat. Siap Tuanku sebut lagi masak pakai kuali legend, terbaiklah Tuanku. Antara komen-komen mereka :

” Permaisuri pon elok je pakai kuali legend. Memang terbaiklah tuanku.. “

” Kuali legend tu la buat masakan paling sedap.. “

” Haha Kuali legend, terbaik tuanku. Tiba-tiba rasa lapar nasi goreng.. “

” Tuanku pun guna kuali legend, salute.. “

” Belanga legend, salute Tuanku Permaisuri.. “

” Semp0inya Raja Permaisuri Agong ku, pakai kuali legend je. Tak payah brand-brand ni.. “

” Amboi kuali tuanku dahsy4t legend tuuu. Tak sangka Tunku pun pakai kuali legend.. “

Bagus sungguh Permaisuri Agong masih ada dan menggunakan kuali sebegini. Masak simple pun nampak menyelerakan dan resepinya juga mudah untuk diikut. Apa pun, semoga Tunku Azizah sentiasa dikurniakan kesihatan yang berpanjangan dan selalu dilindungi Allah daripada sebarang musib4h. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Tunku Azizah Iskandar

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..