” Congratulations Afi, cantik sangat !! ” – Netizen

Gambar-Gambar Sekitar Majlis Pertunangan Anak Perempuan Bunda Hetty Koes Endang, Afifah Mengikut SOP Memakai Face Sh1eld. Wahhh Memang Rare, Afifah Pun Cantik Sungguh !!

Anak perempuan penyanyi Indonesia dan bekas juri Geg4r Vanganza iaitu Hetty Koes Endang iaitu Afifah telah selamat bertunang dengan pilihan hatinya, Fildo. Majlis pertunangan pasangan sama cantik sama padan ini berlangsung di BSD, Tengerang Selatan semalam.

Keadaan sekarang yang belum reda sepenuhnya akan wab4kΒ  C0v1d-19, banyak langkah-langkah dan peraturan syarat yang harus kita semua patuhi dalam menjaga kesihatan yang sangat ketat. Paling menarik, keluarga Hetty telah menerapkan protokol kesihatan yang ketat ketika mengadakan majlis pertunangan anak perempuannya itu.

Telah dikongsikan sendiri oleh anak perempuan Hetty menerusi akaun instagram miliknya, gambar-gambar sekitar majlis pertunangannya itu. Kelihatan para keluarga kedua-dua bel4h pihak memakai pelindung wajah (face sh1eld). Wah memang terbaik !!

Majlis pertunangan tersebut berjalan dengan lancar dan penuh istiadat. Memilih konsep tema Adat Bugis Makassar yang merupakan adat daripada ayahnya Afifah sendiri membuat Afifah serta tunangnya kelihatan sangat cantik dan menawan sekali.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah :

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

View this post on Instagram

Mappettuada / Lamaran [210620] . Tanpa mengurangi rasa hormat, dalam situasi yang cukup memprihatinkan di seluruh dunia ini, aku dan @faldoarsnd ingin tetap membagikan berita positif untuk seluruh orang yang mendengar ini. . Tidak ada kata selain mengucap syukur kepada Allah SWT, dan terimakasih banyak untuk seluruh keluarga, kerabat tersayang, seluruh vendor, dan semua yang terlibat dalam acara. . Pemilihin Adat Bugis Makassar sebagai konsep utama yang sangat aku kagumi, itu merupakan Adat dari Ayah Afi sendiri. Perjalanan menuju hari spesial kemarin, banyak sekali rintangan yang alhamdullillah diberikan jalan sampai terlaksana dengan lancar. Walaupun ini adalah hari yang tertunda, tapi tertunda demi kebaikan bersama. . Dengan ini kami berharap agar bisa melangkah menuju hari-h dengan lancar, jauh dari masalah dan godaan. Mohon doa dan support dari semua 🀍 – #FallforAfi – Creds: MUA & Hair do: @slamwiyono πŸ‘©πŸ» Attire: @suryaabduh πŸ‘¦πŸ» Attire: @svarna_byikatindonesia Accessories: @massicot_ / @massicot_bridal Decoration: @keolaproject WO: @smlpremiumevents Pemangku adat: @puritiara.andidiana Seserahan: @seserahan.by.kinn @lacebyartkea Catering: @dintaifungindo Photo&Videography: @kisahketika Nail art: @jewelbeautyofficial

A post shared by 𝗔𝗬 (@afifahyusuf) on

Turut berkongsi gambar majlis pertunangan Afifah ialah ibunya, Hetty Koes menerusi akaun Instagram miliknya :

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

View this post on Instagram

Puji syukur kehadirat Allah SWT, hari bahagia yang sudah dilalui oleh Ananda Afifah Yusuf putri bungsu dari Bunda kemarin, Alhamdullillah berjalan dengan lancar. Berkah dan Ridho kemarin sangat berlimpah berkat seluruh do’a yang tiada hentinya terucap dari Bunda, Papa, seluruh keluarga dan juga dari Keluarga Ananda Faldo Arsanda. . Kemarin menjadi hari yang sangat penentu bagia kami sekeluarga untuk bisa melangkah ke jenjang berikutnya. InsyaAllah semua diberikan kesehatan. Dijauhkan dari masalah. . Pertemuan antara adat Bugis Makassar dari keluarga suami Bunda dan juga adat Padang dari keluarga Ananda Faldo menjadi fokus utama kemeriahan yang sederhana kemarin. Khidmat, initimate, dan memorable. Mohon do’a dari semua πŸ™πŸΌπŸ€. . #FallforAfi #afifahyusuf #lamaran #mappettuada

A post shared by Hetty Koes Endang (@hke57) on

Rata-rata netizen turut mengucapkan tahniah buat Afifah atas majlis pertunangannya itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Alhamdullilahhh! Congratulations my dear Afi ! What a joyous celebration for you and your family ! Semoga yang baik2 sahaja buat Afi sekeluarga! “

” Congratulations Afi! Cantik banget. Semoga lancar sampai H.. “

” Congratulations BarakaAllah till Jannah Aamiin, cantik banget !! “

” Afiiii selamat ya! Semoga diberi kelancaran utk segala urusan sampe hari H.. “

” Selamat kakak Semoga dilancarkan sampai hari H nya Aminnn.. “

” Me Bugis too Aafiyah yeayy .. Semoga d permudahkan utk seterusnya neng Afi.. “

” Selamat kak afiii semoga lancar sampai hari H nya dan semoga jadi keluarga yang samawa. “

Wah cantik betul anak bongsu bunda Hetty ni. Sama cantik, sama padan dengan pasangannya itu. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak turut mengambil kesempatan ini mengucapkan tahniah buat Afifah kerana telah menjadi tunangan orang, dan tahniah juga buat bunda selamat menerima menantu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Afifah Yusuf, Hetty Koes Endang

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..