” Comel lah tengok bud4k bijak ni cakap.. ” – Netizen

Betty Rahmad Kongsi Video Thr0wback Ketika Mengambil Wira Pada Hari Pertama Ke Sekolah. Namun Coleteh Wira Menyanyikan Lagu ‘ Muffin Man’ Cur1 Perhatian Ramai. Alahai Bijak Betul Wira Ni, Cara Cakap Tu Dah Macam Orang Dewasa !!

Bagi yang mengikuti perkembangan Betty Rahmad, pasti tahu dia sering berkongsi perkembangan anak lelakinya, Ardy Wira di laman media sosial. Walaupun baru berusia 3 tahun, Wira kelihatan begitu matang dari usia sebenarnya.

Bahkan bukan sahaja matang, Wira seorang kanak-kanak yang cerdas minda. Apa yang dipelajari cepat difahaminya. Jangan tak tahu, kanak-kanak ini juga turut mempunyai ramai peminat yang setia mengikuti perkembangannya.

Meninjau di Instagram, Betty ada berkongsi satu video thr0wback ketika mengambil Wira pada hari pertama ke sekolah. Menerusi video itu, Wira telah menyanyikan lagu ‘Muffin Man’ iaitu salah satu lagu kesukaan bagi semua kanak-kanak.

Sempat Wira menyuruh ibunya untuk menepuk tangan ketika dirinya menyanyi. Selain itu, Betty telah berkongsi luahannya yang begitu seronok melihat perkembangan Wira yang sudah pandai menyusun ayat dan suka berkongsi cerita apa yang dipelajarinya di sekolah.

Jom tonton video tersebut di bawah ini :

( Kl1k butang KANAN > untuk menonton video seterusnya.. )

Di ruangan komen, rata-ratanya memuji kepintaran Wira dan bersetuju dengan perkongsian oleh Betty itu. Antara komen-komen menarik adalah :

” Betul, kadang2 anak2 perlu tahu benda tak elok supaya dorg faham dan tahu bezakan apa elok apa take elok. Comel lah Wira ni.. “

” BIjaknya Wira, nampak dia matang dan cepat pelajari apa yang di belajarnya di sekolah. Semoga Wira jadi anak yang bijak ya.. “

”  Pls listen ok mommy and daddy, haihhh, so many times Wira must tell is it. Pls duduk termenunnggg only, haha lawak la bud4k kecik ni.. “

” Kalau dekat dah kena hvg Wira smart boy ni, so cute, salute. Nyanyian dia pun sedap je dengar, hehe.. “

” Hahahaha pasaipa tak tau aunty pun clap2 hand juga ni tgk awak. Dah lah cleaver, handsome pula Wira ni.. “

” Masyallah bijaknya, semoga Wira jadi anak yang bijak, pandai, berjaya dunia akhir4t, amin yra, ger4m tengok Wira, comel. “

”  Pandai nye Wira, anak sy 3 tahun jgk, tp belom fasih berbahase inggeris. Sy pun nk skolah kn die nnti.. “

Nampak sangat Wira enjoy dengan apa yang dia belajar di sekolah. Malah, yang dikongsikan oleh Wira itu buatkan kita yang mendengar pun turut terhibur bersamanya. Apa-apa pun, kami dari Oh Kopak berharap semoga Wira terus membesar dengan baik dan menjadi anak yang soleh.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..