” Idea yang baik, wow simple je cara dia.. ” – Netizen

Dahlia Shazwan Kongsi Cara Alter Baju Raya Yang Meraih Perhatian Ramai. Wah Tak Terfikir, Cuma 2 Bahan Sahaja. Tip Berguna Lagi-Lagi Nak Raya Ni !!

Berbaki beberapa hari sahaja lagi umat Islam seluruh negara bakal menyambut hari raya Aidilfitri. Kedatangan Syawal tahun ini lebih terasa kehangatannya apatah lagi setelah beberapa tahun semua tidak dapat beraya kerana PKP.

Menyebut sahaja raya, antara yang menjadi keutamaan adalah baju raya. Meninjau akaun Instagram bek4s pengacara Hlive, Dahlia Shazwan berkongsikan satu tip berguna untuk semua berkenaan dengan baju raya.

Kata Dahlia, ini satu tip sekiranya baju yang dibeli terlebih besar dan perlu di alter tanpa perlu mencari tukang jahit. Menggunakan 2 bahan sahaja iaitu pin dan reben, baju yang besar boleh dibetulkan menjadi kecil mengikut ukuran yang sesuai dengan si pemakai.

Dahlia menunjukkan cara-caranya secara detail dalam videonya ini dan hasilnya memang nampak berbeza baju yang sudah di alter itu. Wah bolehlah peminat menggunakan tip Dahlia ini. Mudah dan tak sampai beberapa minit sahaja sudah selesai.

Jom tonton video di bawah :

Sehingga kini, perkongsian oleh Dahlia ini telahpun mendapat lebih 12 ribu tanda suka daripada peminat. Antara komen-komen mereka :

” Wow so lovely tips, good one. Thank you for the tips, my lifesaver. Dahlia you so creative.. “

” Barakallah Alhamdulillah tips terbaik. Terima kasih kongsi tip ni Dahlia Syazwan. Boleh try ni.. “

” Awesome, thanks for the tips. Kak Julie, kalau tak sempat alter boleh ikut cara ni. Mudah sangat.. “

” Wow tak terfikir pula, thank you kak Dahlia. Sesuai untuk yang m4las nak keluar jarum benang macam saya.. “

” Idea yang baik, wow simple je cara dia. Really need this, thank you. Kenapalah tak terpikir langsung sebelum ni.. “

” Briliant betul, sangat sangat membantu tip ni. Bagusnya Dahlia, dah sed1h tengok baju terlebih besar. Sekarang baru ada mood nak raya.. “

Wah memang ramai yang tidak terfikir cara Dahlia ini. Jadi sesiapa yang mempunyai masalah baju besar bolehlah mencuba ye. Semoga raya semua lebih meriah dan gembira bersama keluarga tersayang. Terima kasih Dahlia untuk tip ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dahlia Shazwan

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..