” Syukur pada Allah, berkat kesabaran titik pel0h berniaga kecil-kecilan.. ” – Hidayah

Hidayah Abam Kongsi Berita Gembira Hasil Berniaga Cempedak Goreng Buat Ramai Terharu. Tahniah Hidayah, Rezeki Hidayah Dan Hamzah, Semoga Terus Berjaya !! 

Kisah mengenai dirinya kian menjadi perhatian ramai setelah pemergian suami tercinta. Itulah dia, Hidayah, b4lu kepada arw4h Abam Bocey. Hidayah merupakan seorang wanita cekal yang sentiasa bersemangat dan tidak pernah tahu erti put0s asa untuk meneruskan kehidupan bersama anak lelakinya.

Jika dilihat perwatakan diri Hidayah, mesti ramai yang tahu dia seorang yang pendiam. Setelah ketiadaan suami, Hidayah telah melakukan pelbagai pekerjaaan iaitu seperti berniaga buah-buahan dan menjual cempedak goreng untuk menyara anaknya, Syed Uthman Hamzah.

Mengimbau kembali, pada bulan Februari lalu, dunia hiburan dikej0tkan akan berita perginya pelawak terkenal iaitu Abam Bocey. Malah ramai yang tidak menyangka arw4h Abam telah meningg4l. Paling hib4, ketika itu, arw4h turut meningg4lkan anak kecil yang baru berusia 8 bulan.

Terbaru, menerusi perkongsian di akaun Instagram, Hidayah telah berkongsi satu berita gembira iaitu dia kini telah berjaya membuka sebuah gerai untuk berniaga cempedak gorengnya di Sabak Bernam. Untuk pengetahuan semua, sebelum ini, Hidayah hanya berniaga cempedak goreng di tepi jalan.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah :

Perkongsian berita gembira itu turut mendapat perhatian ramai. Rata-rata netizen turut mengucapkan tahniah buat Hidayah atas usahanya itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Subhanallah.. Berkat kesabaran terus melangkah ke depan…. Arw4ah Abam mesti bangga dgn isterinya.. “

” Allhamdulilah prmulaan satu langkah ke depan.. Teruskn melangkah dan melangkah – Ank n family la kekuatan Dayah.. You are strong women.. “

Syukur Alhamdulillah … Tahniah Dayah… Moga sentiasa diberkati kehidupan dan dipermudahkan segala urusan… Aamin.. “

” Yeyyy bole datang soon. Good luck Dayah. Awk kene tau awak sekarang idola wanita especially ibu2 tungg4l. Keep doing good things ok.. “

” Alhamdllh, moga rezeki buat dayah dan Hamzah bertrusan dan tbah serta sabar di saat apa yang jadi, moga hati tabah buat Dayah.. “

” Tahniah hidayah. Yang baik2 untuk Dayah Hamzah dan keluarga Dayah.. In sha Allah. Aamiin.. “

Terharu membaca perkongsian Hidayah. Alhamdulillah tahniah Hidayah, berkat usaha Hidayah selama ini sudah membuahkan hasil. Kami dari Berita Kopak turut mendoakan semoga segala urusan Hidayah sentiasa dipermudahkan dan Hidayah terus berjaya. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hidayah Abam

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..