” Pun bolehla, asal boleh je deme ni, entah sapa la tu agaknya.. ” – Netizen

Azza Elite Kongsi Gambar Mesej Daripada Sc4mmer. Part Beri Salam Tu Pun Dah Kant0i Awal-Awal, Memang Kena Bahan La !!

Sind1ket pen1puan kewangan kini menjadi semakin kreatif dengan menggunakan pelbagai cara untuk memperdaya m4ngsa sehingga mengakibatkan kerug1an jutaan ringgit. Kumpulan sind1ket ini  menunjukkan kuasa dengan meny4mar diri mereka bagi men1pu sesiapa sahaja.

M0dus 0perandi  biasanya melibatkan taktik pen1puan yang menggunakan panggilan telefon, khidmat pesanan ringkas (SMS) dan e-mail p4lsu, dengan tujuan men1pu bagi meng4ut keuntungan wang daripada m4ngsa. Individu yang tidak ambil peduli terhadap sesuatu m0dus operandi pen1puan akhirnya akan menjadi m4ngsa.

Begitulah yang dikongsikan oleh Azza Elite atau nama sebenarnya Nor Azzarima binti Zawari di laman Instagram miliknya. Beliau memuat naik posting tersebut semalam bagi berkongsikan pengalaman beliau menerima mesej tersebut di dalam talian aplikasi Whatsapp.

Apa yang menariknya, ayat yang digunakan oleh Sc4mmer tersebut menggunakan ayat yang telah diterjemahkan oleh Google Translate. Dalam kapsyen yang ditulis oleh Azza, beliau merasa sangat kelakar apabila Sc4mmer tersebut menggunakan ‘ Assailaimailakum’ yang sepatutnya Assalamualaikum. Kelakar kan !!

Jom lihat perkongsian Azza Elite di bawah ini :

Di ruangan komen, netizen mula memberi pelbagai respon dan ada juga yang menceritakan pernah menerima mesej yang sama daripada sc4mmer. Ini antara komen mereka :

” Hahah, diaorng kalau meny4mar jadi pilot sesaja, dia tau tak pilot pun sekarang berehat, aku heran pilot perang4i camni, kat 100 pilot macam2 rupa dah antar gambar, sanggup ekk pakai baju tangk4p gambor.. “

” Ayat hidup2 google translate haha, kelakar betoi ni.. “

” Nasibbbb baik meningg4lkan, bukan meninggei uishhh bukan kaleng2 peminat kak azza yaaaa.. “

” Das4r sc4mmer, ni sah g4ng2 gag4k h1tam, Kita pun ada kena kak. Sc4m ni. Muka samaaaaa tp kita dh bl0ck awal2.. “

” Pun boleh . Asal Boleh je deme ni. entah sapa la tu agaknya.. “

” Oo knp ye ramai sgt pailot dm org utk cari pasangan ye.. sy pun ramai jgk yg dm mcm ni guna latar diri pailot, sgt  apa dio org ingat kita ni sagap sgt dgn pailot ni azza elite.. “

Aduhai macam-macam ye jenis pen1puan. Memang merisaukan dunia sekarang ini, macam-macam anc4man bahay4 berada di sekeliling. Berhati-hatilah semua. Semoga Azza Elite dan kita semua sentiasa dilindungi daripada pen1puan Sc4mmer ini. Aminn

Terima kasih kerana membaca.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Azza Elite

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..