” Ni yang pelakon drama Nur tu kan, Ustaz Hamadi.. ” – Netizen

Ustaz Abdullah Khairi Kongsi Gambarnya Ketika Muda, Wajah Ustaz Abdullah Khairi. Ramai Yang Kata Macam Muka Pelakon Azhan Rani Lah. Nampak Sama Tapi Bukan Dia !!

Siapa tidak kenal dengan pemilik wajah penceramah bebas bernama Ustaz Abdullah Khairi atau nama glam0urnya UAK. Seorang yang aktif di Instagram, banyak video-video perkongsian Ustaz Abdullah berkisar mengenai ilmu agama.

Bekas jurutera ini juga terkenal dengan trademark ‘jerk4h’nya iaitu ‘h0i’ pada setiap penghujung videonya. Dalam reaksi wajah yang serius, ceramah Ustaz Abdullah juga diselangi dengan jenaka yang mencuit hati.

Meninjau entry terbaru di Instagram Ustaz Abdullah, telah dikongsikan sekeping gambar thr0wback yang memperlihatkan wajah Ustaz Abdullah bersama isterinya ketika bercuti di Australia. Cerita Ustaz Abdullah di kapsyennya, gambar ini ketika dia muda dulu.

Ustaz Abdullah yang memel0k sebuah patung koala bersaiz jumbo ini tidak jauh bezanya dengan wajahnya sekarang. Peminat juga ada yang mengatakan wajah Ustaz Abdullah ketika ini ada iras dengan pelakon, Azhan Rani.

Jom baca perkongsian di bawah :

Sehingga kini, sudah 35 ribu tanda suka dan lebih 600 komen daripada netizen dapat dilihat pada posting ini. Antara komen-komen mereka :

” Wah Azura dan Roy lah hehe. Mant0l bosku, lent1k betul bergambar. Sekali pandang macam muka Azhan Rani nohh.. “

” Eh eh ingatkan Azhan Rani dah tadi. Ada iras lah Ustaz muka time ni. Nak sama tapi tak serupa, h0i kembar Azhan Rani ni.. “

” Masa ni belum jerk4h orang lagi noo ustaz hehe. Macam ustaz kena jerk4h dengan koala ja tu haha. Betul la orang kaya, makin meningkat usia makin handsome.. “

” Comel Ustaz masa muda, dulu muka r0ck ustaz uii. Ni yang pelakon drama Nur tu kan. Ustaz Hamadi aka Azhan Rani. Nampak sama time ni.. “

” Rare Ustaz oii, maaf ustaz saya tergelak hehe. Dah macam muka g4ngster kampung dusun ni Ustaz. Abang Azhan Rani, ni tengok kembar abang ni haha.. ” 

” Mat1-mat1 saya ingat pelakon Azhan Rani tadi. Handsome ustaz masa muda noh, muka gar4ng sungguh muka time ni.. “

” Ni tengah r0ck and r0ll ka ustaz hehe. Huh ingatkan tadi penyanyi Aris Ariwatan, dua kali pandang macam Azhan Rani pun yaa.. “

Nampak sahaja sama tetapi orangnya bukan serupa yer. Muka Ustaz Abdullah sekarang pun maintain segak dan ceria sahaja. Apa pun, semoga Ustaz Abdullah Khairi terus cemerlang dalam usaha dakwahnya dan gembira selalu di samping keluarga tersayang.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Abdullah Khairi

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..