” Yang ni p0wer. Aku ingat tik t0k tadi, Salute !!.. ” – Netizen

Video Alif Satar Beri Nasihat Stay At H0me Dalam Bahasa Isyarat Buat Netizen Kagum. Serba Boleh Betul Alif Ni. Ini Baru Betul Idola. Respect Br0 !!

Pengacara dan penyanyi Alif Satar satu nama yang tersohor dan semakin meningkat naik dalam arena seni hiburan tanahair. Beliau yang popular dengan lagu Nak4l dan Lelaki Seperti Aku mempunyai karektor dan karismanya yang tersendiri hinggakan menjadi contoh dan inspirasi kepada ramai orang.

Sudahpun bergelar ketua keluarga, Alif sah menjadi suami kepada pengurusnya, Sha Dila Halid yang mana jurang usia antara mereka 6 tahun bezanya. Namun Alif berjaya membuktikan usia bukan pengukur tahap kematangan seorang lelaki dan beliau berjaya mentadbir keluarganya dengan baik sekali.

Sudahpun dikurniakan tiga orang cahayamata diberi nama Alisha Anugerah, Ariana Mecca dan Muhammad Ali, Alif sememangnya dikenali sebagai seorang yang amat mengutamakan keluarga. Cara layanannya terhadap isteri dan anak-anaknya sering membuat ramai kagum.

Menerusi akaun Instagram, Alif Satar telah berkongsikan satu video beliau membuat pesanan stay at h0me dalam versi bahasa isyarat. Bakat Alif itu buat ramai netizen kagum. Ini betul-betul pesanan dan nasihat paling unik dan belum pernah dibuat orang lagi. Terbaik Alif !

J0m tont0n video di bawah :

Rata-rata netizen memuji kehebatan Alif membuat bahasa isyarat ini. Antara k0men-k0omen netizen :

” Yang ni p0wer.. Aku ingat tik t0k tadi.. Salute!!.. “

” Fuhhhh p0wer ir0nman, pandai host, suara sedap, family man, apa je kurang alif ni. Tiberrr.. “

” Woahhh i’m so proud of you and i’m also de4f from malaysia.. “

” Terbaiklah .. U’re the real idol. Respect Respect.. “

” Semua benda tau buat.. Apa benda yang alif tak tahu buat.. “

” Tabik bro… Tak semua orang ada kemahiran berbahasa isyarat ni.. “

” Pehh main hand sign sekarang. Salute bro.. “

Terbaik Mr Ir0nman. Siap dengan bahasa isyarat lagi. Pesanan yang simple tapi cukup padat isi penyampaiannya. Sama-sama kita berju4ng memut0skan rantaian C0v1d-19. Moga semua stay at h0me, duduk dalam rumah diam-diam. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga seluruh rakyat Malaysia akan berjaya mengh4rungi detik-detik suk4r ini bersama.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alif Satar by Oh Kopak

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..