” Ya ampun dah besar Buntat. Suara abang-abang dah.. ” – Netizen

Wan Sharmila Kongsi Videonya Dan Siti Saleha Bertemu Kembali Buntat Setelah 4 Tahun. Ramai Yang Tak Sangka Penampilan Terkini Buntat. Wahh Buntat Dah Besar !!

Masih ingat tak lagi akan watak kanak-kanak iaitu Buntat menerusi drama 7 Hari Mencintaiku pada tahun 2016 ? Pelakon cilik atau nama sebenarnya Muhammad Ariff Abdullah sebenarnya  pertama kali dirinya muncul dalam lakonan drama.

Walaupun diri Muhammad Ariff sebenarnya mempunyai peny4kit disleks1a iaitu sejenis gangguan pembelajaran, dirinya telah berjaya menghidupkan watak sebagai Buntat dengan baik sekali. Malah wataknya itu juga telah mencetuskan fen0mena di kalangan penonton.

Muhammd Ariff yang berasal dari negeri Kedah sangat bertuah kerana bakatnya itu dikenal pasti oleh seorang kartunis bernama Ujang apabila sedang mencari seorang kanak-kanak lelaki untuk menjayakan watak menerusi filem Jibam pada tahun 2016.

Hasil tinjauan di Instagram, pelakon Wan Sharmila telah berkongsi satu videonya bersama pelakon Siti Saleha telah bertemu kembali Buntat iaitu adik Muhammad Ariff. Tak sangka setelah 4 tahun tidak ketemu, penampilan adik Ariff sangat berbeza.

Jom tonton perkongsian video tersebut di bawah ini :

View this post on Instagram

­čĺô . #7harimencintaiku2 #sofi #miaadriana

A post shared by Wan Sharmila ® (@lala.wansharmila) on

Malah perkongsian video itu turut membuat rata-rata netizen begitu teruja melihat Buntat yang kini kian sudah dewasa. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Ya ampunn dah besar dia.. Suara pon xcomel dah mcm buntat dlu.. Suara abang2 dahh.. “

” Buntat dh besar. Gigi still sama.. “

” Buntat big boy dah ┬ásuara pun tah btukar.. “

” Mashallahhh Buntat.. Dah tinggi dah remaja.. “

” Buntat dh handsome la kak Popi.. “

” Pergh lain macam Buntat sekarang , dulu suara kecik ja , sekarang dh kasar.. “

” Buntat da besar dah comel lagi tu.. “

Wah Buntat dah besar, malah sekarang lagi tinggi daripada Kak Sofi dan Kak Mia. Jika dahulu ketika 7 Hari Mencintaiku Buntat baru berusia 12 tahun, kini dia telah pun berusia 16 tahun. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga adik Ariff sentiasa berjaya dalam pelajaran dan bidang lakonan. Aamin.

 

Silakan SHARE..

Sumber : IG Wan Sharmila, Muhammad Ariff

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..