” Ya Allah Azal, pandai jaga hati ibu ye.. “

Zarina Zainuddin Kongsi Video Anaknya, Azal Makan Roti Bak4r H4ngus. Apabila Ditanya Adakah Roti itu Sedap, Jawapan Azal Buat Ramai Yang Terharu !!

Ramai sudah sedia maklum bahawa pelakon Zarina Zainuddin mempunyai sepasang anak kembar istimewa yang menghidap aut1sm iaitu Muhammad Razil Azrai (Azil) dan Muhammad Raizal Azrai (Azal). Selain daripada itu Zarina juga mempunyai dua orang anak lelaki yang bernama Naim dan Adam.

Azal yang mempunyai mild aut1sme masih boleh bercakap, membaca, menulis serta boleh dilepaskan untuk keluar ke kedai seorang diri dan pandai membeli barang yang diinginkan sendiri. Dia juga seorang yang peramah, suka berkawan dan bergaul dengan orang ramai.

Berbanding dengan abangnya, Azil hanya mampu mendengar tapi tidak boleh berkomunikasi secara baik. Walau bagaimanapun,tidak menjadi penghalang untuk Zarina bercakap dan bertanya Azil akan kehendaknya. Ketabahan Zarina membesarkan 2 orang anak aut1sm menjadi sumber inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana.

Menerusi perkongsian terbaru, Zarina telah berkongsi satu video merakamkan gel4gat anaknya Azal. Video tersebut mereka bersama bersarapan dengan roti bakar. Zarina telah bertanya kepada Azal adakah sedap makan roti tersebut kerana roti tersebut sedikit h4ngus. Azal menjawab roti tersebut sedap buatkan ibunya begitu terharu.

Tonton video yang telah dikongsikan oleh Zarina di bawah :

View this post on Instagram

Azal menang anak yang jujur ❤️

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

Rata-rata netizen begitu terharu melihat Azal dalam video itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Dr air muka Azal nampak anak yg sgt baik meyenangkan org tuanya.. “

” Asal jujur baik hati berungtung punya anak mcm azal baik hati sehat selalu Aamin.. “

” Alhamdulillah he knows how to appreciate food.. “

” MasyaAllah  Azal.. “

” Laju je dia jawab.. Belum abis ayat Last mak dia tanya.. “

” Sayang Azal…. Such a good son. Masya allah.. “

” Budak ni baik sgt… Saya mnangis setiap kali melihat video2 dia.. Tersentuh sgt.. YaAllah.. “

Pandai Azal jaga hati ibu dia. Jawapan yang diberikan sangat jelas begitu ikhlas. Azal memang anak yang sangat baik, tak nak ibu dia kecik hati, dia jawab roti tu sedap walaupun h4ngus. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Azal menjadi anak yang soleh buat kedua ibu bapa. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Zarina Zainuddin by Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..