” Terhibur aku dengar Han Byul bersus4h-pay4h cakap melayu .. Lagi-lagi kat part ‘ Jangan lupa mengund1 saya.. “

Video Han Byul Bercakap Dalam Bahasa Melayu Ketika Di Temubual Dalam Program Melet0p Buat Ramai Kagum. Namun Part ‘ Study H4rd ‘ Tu Kelakar Sangat. Ad0ii, Terjemahan Secara Terus Tu !!

Sejak bergelar juara rancangan realiti Big Stage 2019, Han Byul semakin dikenali di Malaysia. Beliau berjaya mencur1 hati ramai peminat di Malaysia sehinggakan ramai yang mengikuti akaun Instagramnya. Sehingga kini sejumlah 226 ribu orang mengikuti akaun Instagram miliknya.

Han Byul merupakan artis yang berasal dari Korea Selatan namun beliau dilahirkan di Australia. Han Byul sememangnya merupakan seorang penyanyi di negaranya. Beliau popular dengan lagu Sh00ting Star yang merupakan lagu OST drama korea S4ssy Girl G0 G0.

Han Byul juga pernah mengaggotai kumpulan muzik di Korea Selatan iaitu Led Apple dari tahun 2011 sehingga tahun 2014 dan kini beliau bergerak secara solo. Ketika beliau menyertai pertandingan Big Stage, Han Byul berjaya memikat juri dan penonton dengan lagu nyanyiannya dalam bahasa melayu.

Menerusi akaun Instagram, Han Byul telah dijemput ke program Melet0p semalam. Semasa ditemubual Han Byul banyak mencuba untuk berkomunikasi dalam bahasa melayu dan beliau dilihat sudah banyak mengetahui beberapa perkataan bahasa melayu.

Namun yang lawaknya beliau menterjemahkan bahasa inggeris ke bahasa melayu secara ‘direct’ . Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen kagum dengan Han Byul yang rajin mempelajari bahasa melayu. Antara komen-komen mereka :

” HB cakap bahasa dah improve.. “

” Study hard kan…. Keras le.. “

” Omo omo oppa onestarbyul.. “

” Onestarbyul ‘saya belajar ker4s’ “

” Onestarbyul dah byk ckp melayu.. “

” Terhibur aku dgr han byul cakap melayu dgn sus4h pay4h..lagi2 kt part ‘jangan lupa mengund1 sy…..’ “

Walaupun ada perkataan yang beliau tersalah sebut namun kita boleh nampak usaha beliau untuk mempelajari bahasa melayu. Mungkin satu hari nanti Han Byul akan fasih berbahasa melayu jika beliau rajin berlatih berkomunikasi dalam bahasa melayu selalu. All the best Han Byul !!

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG dan YouTube Melet0p, Han Byul by Berita Kopak / Oh Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..