” Terbaik, mana ada orang ambil model tua dan orang 0KU lagi.. “

Vide0 Dato’ Rizalman Mengajar M0del-M0del RiHijab Ber’p0sing’ Mendapat Pujian Ramai. Bukan Biasa-Biasa Punya M0del Tau. Memang Rare Sungguh Ni !!

Dato’┬áRizalman Ibrahim merupakan seorang pereka fesyen terkenal di Malaysia. Beliau mula bergiat aktif sebagai pereka fesyen pada tahun 1995 selepas menamatkan pengajian dalam jurusan Seni Lukis dan Seni Reka (Fesyen) di Universiti Teknologi MARA.

Dato’ Rizalman sering menjadi pilihan selebriti-selebriti terkenal di Malaysia. Antaranya ialah Siti Nurhaliza, Zarina Zainuddin, Wan Zaleha Radzi, Ogy Ahmad Daud, Fahrin Ahmad dan Anuar Zain. Selain menjadi pereka fesyen, beliau juga merupakan pereka dalaman, pengurus majlis dan personaliti televisyen.

Beliau pernah anugerah memenangi anugerah Mercedes-Benz Asian Fashion Award di Anugerah Fesyen Antarabangsa-Malaysia 2004 dan ‘Style Star Of The Year Award 2008. Terbaharu, beliau telah mengumumkan persaraannya sebagai pereka fesyen kerana merasakan “tak0t tidak bersedia apabila dijemput Ilahi” pada 21 Februari lalu.

Menerusi akaun Instagram, Dato’ Rizalman berkongsi videonya sedang mengajar mo0del-m0del untuk mempromosikan RiHijab telah dikongsikan. Apa yang menarik perhatian ialah kesemua model Dato’ Rizalman sudah berusia dan ada yang memakai kerusi r0da.

J0m tont0n vide0 di bawah :

View this post on Instagram

masa ni saya seghonok sangat mengajaq depa2 ni posing2. Bila kita dah pencen, kita jadi tok guru la pulak kongsi kan ilmu, rezeki dan peluang. Pelbagai peringkat umur melambangkan pelbagai peringkat pengalaman mereka di atas dunia ini. Walaupun ada yang pahit.. namun pengalaman manis menjadi personaliti #rihijab , mengatasi segalanya. . . . #ribazar . . @ps_zaleha_everlynn @ps_ainifatimah @ps.azuranaem @rizalman71fanclub @mellod.co @ps.remy @ps.twentytwenty @pasonarushoppa.kl @ps_feezanwa @ps_justforyou @amy_personalshopper_rar @pshopholic_zyha.sya @ps.bellqey @ps_risyaifuza @ps_kakmar @imurshopper.my @ps_najiha @ristore_kl @ps.shophereyou @ps_iman.azhuda @ristore.my.pscektom @ps.personalshopperkl @mohd_azlan

A post shared by rizalman71 (@rizalman71) on

Rata-rata netizen memuji tind4kan Dato’ Rizalman mengambil wanita-wanita berusia sebagai m0del tudungnya. Antara komen-komen mereka :

” Hebat, tak pernah org buat lagi model tudung dari kalangan umur mcm ni utk di gayakan.. 0utb0x btl dato.. “

Apesei d0k bergenang ayor mata taktau.. keep it up dato… “

” Tahniah RI… pengalaman manis buat m0del2 berpencen….. Chanthek kan depa.. “

” Terbaik.. mana ada org ambik model tua.. org 0ku lg…. hebat rihijab.. “

” Suka sangat dengan idea model2 ni. Nampak lain dari yg biasa.. “

” Kelainan yang sangat2 dato rizalman71 bawa dgn menjemput pers0nalities pelbagai peringkat umur dan mereka yg biasa. Terserlah excitement pada wajah mereka. Tahniah dato.. “

” Preci0us moments rizalman71 . Love your eff0rt in inspiring women to be beautiful in hijab.. “

Wah, sememangnya tidak pernah lagi mana-mana usahawan mengambil m0del yang berusia tanpa mengira rupa paras untuk memprom0sikan produk mereka. Kita selalu di tayangkan dengan model-model yang cantik sahaja. Terbaik Dato’ !! Memang rare dan sebenarnya membuatkan lagi ramai tertarik.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato’ Rizalman by Oh Kopak

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..