” Tanpa make up pun sudah cantik kok.. ” – Netizen

Video Penyanyi Terkenal Indonesia, Rossa Tanpa Secalit Make Up Dapat Pujian Daripada Peminat. Woww.. Cantik Bangatttt Ni, Macam Umur 20an !!

Siapa tidak kenal Rossa akan penyanyi Indonesia yang kecil molek ini, meskipun sudah berusia 40 tahun lebih, dia kelihatan seperti diusai 20-an. Rossa telah menceburi bidang nyanyian sejak tahun 1995 lagi. Namun lagu nyanyian Rossa berjudul ‘Pudar’ membuatkan namanya menjadi sebutan bukan sahaja di Indonesia, malah juga di Malaysia.

Untuk pengetahuan umum, Rossa merupakan bek4s isteri kepada Yoyo iaitu anggota band Padi daripada Indonesia juga. Hasil perkahwinan itu, Rossa telah dikurniakan seorang anak lelaki yang telah diberikan nama Rizky Langit Ramadhan  yang lahir pada 3 Oktober 2006.

Meskipun telah lama kembali solo, Rossa hingga kini masih tidak memikirkan tentang untuk berkahwin . Hasil penat Rossa dalam bidang nyanyian telah mendapat penghargaan apabila dia telah dianugerahkan Darjah Sri Sultan Ahmad Shah Pahang (SSAP) yang membawa gelaran sebagai Datuk Seri pada tahun 2018 yang lalu.

Menerusi perkongsian terbaru di Instagram, Rossa berkongsi satu video yang memaparkan dirinya tanpa secalit make up. Kelihatan Rossa begitu cantik meskipun dia belum mengenakan make up di wajahnya, malah dia tidak langsung seperti sudah berusia 42 tahun.

Ikuti perkongsian video itu di bawah :

Rata-rata netizen turut memuji Rossa yang kelihatan sangat cantik. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Cantikan alami yg dulu teh ocha. Wktu awal2 berkarir.. “

” Serius nanya tehhh itsrossa910 pake skin care apaaa sihhh? Tu mukaaa glowing bener .. “

” Cantik bgtt teh Ocha.. “

” Kalo dasar nya udaj cantik mah ga dandan juga cantik teh.. “

” Cantik teh Masyaallah.. You’re so beautiful.. “

” Oh mengapaa teteh cantik sekali gangerti lagi luar biasa kecantikan teteh menyilaukan sekali.. “

” Cantikk deehh walaupun make up simple dan sederhana.. “

” Tanpa make up pun sudah cantik kok.. “

Woww.. Cantikknya Rossa. Meskipun tanpa make up, Rossa seperti di usia 20 an. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Rossa sentiasa diberikan kesihatan yang baik, dipermudahkan segala urusan dan sentiasa berjaya dalam bidang yang diceburi. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Rossa by Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..