” Siap betulkan sebutan yang sal4h, pandainya Wira.. ” – Netizen

Video Gelagat Anak Betty Rahmad, Ardy Wira Mengajar Bibiknya Membaca Doa Menaiki Kenderaan Sebelum Memulakan Perjalanan Raih Pujian Ramai. Pandai Betul Wira, Sebutan Pun Clear Bacaan Doa Tu. Terbaik Lah !!

Meninjau akaun Instagram Betty Rahmad, telah dikongsikan satu video yang memaparkan Betty bersama Ardy Damis, anak mereka Ardy Wira, Kak Teeha dan bibik mereka pergi bercuti di pesisiran pantai seperti sebelum ini.

Tulis Betty di kapsyennya, Alhamdulillah mereka kembali semula ke tempat kesukaan ini. Apa yang menarik perhatian peminat adalah gelagat Wira ketika berada di dalam kereta sebelum perjalanan dimulakan untuk ke destinasi tersebut.

Wira yang duduk di carseatnya memanggil Bibik dan mula membacakan doa menaiki kenderaan sebelum memulakan perjalanan. Lancar bacaan doa oleh Wira ini dan Wira turut membetulkan bacaan Bibik yang sedikit tersal4h sebutannya.

Bagus sungguh Wira, pada usia baru 3 tahun sudah boleh menghafal doa ringkas seperti ini. Rata-rata peminat memuji kepandaian dan kepetahan Wira. Beruntung Betty dan Ardy Damis, sejuk perut mommy mengandungkan Wira.

Jom tonton video di bawah :

Sehingga kini, posting oleh Betty ini telahpun mencatatkan lebih 15 ribu tanda suka daripada peminat. Antara komen-komen mereka :

” Happynya tengok bud4k kecil pandai baca doa macam ni. So bijak lah Wira, sejuk perut mommy mengandung.. “

” He’s only 3 years old tapi dah mampu make people repeat his sentence dan teach. Proud of you Wira.. “

” Bijak sangat Wira, Alhamdulillah, Pandai Wira baca doa. Leader in the making. Bibik kena follow baca.. “

” Ger4mnya budak nii , kalau jumpa cub1tt pipi ,, so clever masyaAllah , semoga jd ank soleh ye.. “

” Pandainya Wira baca doa, tak pelat langsung ye. Alhamdulillah anak soleh mommy daddy. Semoga sentiasa bahagia.. “

” Masya’Allah.. terang hati Adiwira.. bijak sangat awak ni. Excellent boy, alhafiz one day Insha Allah.. “

” Siap betulkan sebutan yang sal4h, pandainya Wira. Good boy Wira, penyejuk hati keluarga. Bangga dengan Betty dan Damis.. “

Bijak Wira, dari kecil sudah pandai menghafal. Siapa tahu besar nanti boleh jadi alhafiz yang berjaya. Seronok peminat melihat cara Betty mendidik anaknya ini. Apa-apa pun, semoga percutian Betty sekelurga berjalan lancar dan happy selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad 

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..