” Setiap yang diberi adalah pinjaman.. ” – Hidayah Abam

Hidayah Abam Kongsi Kapsyen Dan Video Kenangan Bersama Suaminya, Arw4h Abam Bocey Di Tepi Pantai Buat Ramai Yang Tersentuh. Seb4knya, Terus Kuat Ye Dayah !!

Kehil4ngan insan yang tersayang pastinya mer0bek hati dan perasaan. Lagi-lagi insan yang pergi itu adalah insan yang selalu bersama dan sering ada di sisi kita. Bagaikan seperti dirag0t separuh ny4wa dan kekuatan, sekiranya perginya dengan tiba-tiba.

Begitulah yang dirasai oleh isteri kepada pelawak, arw4h Abam Bocey. Pemergian suaminya itu sangat dirasai. Melihat anaknya Hamzah yang masih kecil, pastinya hati merunt0n sayu. Bayangkan kanak-kanak sekecil Hamzah sudah tiada tempat untuk bergant0ng dan bermanja dengan insan yang bergelar ayah.

Sedar tak sedar, setahun sudah usia Hamzah. Walaupun anak kecil ini belum mengerti pemergian ayah tercinta, namun gerak gerinya menunjukkan rasa rindu kepada arw4h Abam jelas kelihatan. Hidayah pernah memberitahu anaknya itu pernah tidur bertemankan gambar arw4h Abam.

Terbaru, Hidayah telah memuatnaik sebuah video ringkas di laman Instagram milknya. Video tersebut memaparkan dirinya bersama arw4h Abam di tepi pantai tatkala senja ingin berlabuh. Pastinya Hidayah sar4t dengan kerinduan terhadap arw4h suaminya itu.

Menurut Hidayah, setiap yang diberi kepada kita itu adalah pinjaman di dunia semata-mata, termasuklah cinta sejati. Apabila cinta sejati itu dip1sahkan dengan kemat1an, maka yang tinggal hanyalah perasaan rindu dan kenangan indah yang sentiasa terpah4t di hati dan dalam ingatan.

Di bawah ini adalah video tersebut :

Perkongsian Hidayah ini dihuj4ni dengan titipan doa buat arw4h Abam dan memberikan semangat supaya Hidayah terus tabah melalui kehidupan tanpa arw4h Abam. Ini antara komen-komen mereka :

” Alfatihah, moga sentiasa kuat Dan tabah, seb4k nye sabar kak doa kan untuk arw4h.. “

” Semoga ALLAH mengurniakn kekuatan dlm diri adik Hidayah utk mngatasi ujian yg diberi, Sayangnya ALLAH padamu Al Fatihah (dibaca) utk Syed Umar Mokhtar.. “

” Sebaknyaa, Semoga dayah terus kuat dan dipermudahkan segala urusan. Al fatihah untuk arwah.. “

” Alfatihah di baca ya untuk. Syed Umar Mokthar bin Syed Mohd Rezuan semoga Hidayah dan Hamzah tabah dng ujian Tuhan aamiin.. “

” Bibir tersenyum kan hidayah, hati Allah yg tahu,semoga hidayah dan hamzah terus kuat. Aamin.. “

Hati mana yang tidak tersentuh apabila melihat video dan gambar-gambar kenangan bersama insan tersayang. Kerinduan tetap tidak akan terpadam walaupun sudah menatap gambar dan video. Inilah dikatakan rindu yang tiada bertepi. Semoga Hidayah terus kuat dan tabah melalui hari-hari mendatang. Amin..

Terima kasih kerana membaca.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hidayah Abam

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..