” Setiap kali saya tengok video ni saya akan sangat happy.. ” – Pak Azad

Pak Azad Ded4h Punca Beliau Tidak Sertai Raja Lawak Buat Ramai Tersentuh Hati. Semoga Terus Tabah Pak Azad !!

Pelakon dan pelawak Azad Jazmin atau lebih mesra dipanggil Pak Azad telah mended4hkan punca beliau menolak untuk menyertai pertandingan Raja Lawak di akaun Instagramnya. Menurut Pak Azad sebab utamanya ialah adiknya telah meningg4l dunia.

Nizar Jeffri telah meningg4l dunia pada tahun 2010 ak1bat peny4kit paru-paru berair. Pak Azad dan adiknya itu sememangnya berhasrat untuk menyertai pertandingan tersebut namun begitu hasrat tersebut terkub0r selepas pemerg1an Jeffri.

Allahy4rham meningg4l dunia di usia 31 tahun dan pernah membintangi filem Kongsi. Wataknya sebagai Boboy dalam filem tersebut turut membuatkan dirinya dikenali. Melalui posting Pak Azad, ramai yang baru mengetahui bahawa arw4h merupakan adik kandung Pak Azad.

Menerusi akaun Instagram, Pak Azad memuatnaik satu babak dalam filem Kongsi yang dilakonkan oleh arw4h adiknya. Menurut Pak Azad setiap kali beliau menonton filem ini beliau berasa gembira dan dalam masa yang sama turut berasa seba4k dan sed1h.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen mendoakan semoga r0h adik Pak Azad di cucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Antara komen-komen mereka :

” Al fatihah boboi anak antoo selamanya.. Anak tanjung selamanya.. “

” Al fatihah. semoga arw4h di tempatkn org2 beriman.. Semoga Pak Azad dan family berjaya didunia dan akhirat.. cerita pak azad berlakon semua nye best2.. Salute.. “

” Al-Fatihah buat Arw4h Abg Nizar (Boboy) Orang yg baik Allah tarik ny4wa arw4h dgn cara senang dan Tak bagi seks4 pada jas4dnya. SubhanAllah. Semoga arw4h tenang dgn redhaNya.. “

” Paling tak boleh lupa dialog ni “mak hang beran4k kat mana?” “Nibung Tebel” Alfatihah (Dibaca) untuk arw4h.. “

” Al fatihah utk arw4h… Hat ni yg nak lari balik tu kan ?… X mau teruskan sh00ting.. “

” Kau lahir kat mana?? Nibon tebal… Bila si boboy cakap kl… “

” Teringat. Hg lahir mana. Nibong tebel. Al fatihah untuk adik pak azad.. “

Semoga Pak Azad terus tabah dan setiap yang berlaku mempunyai hikmahnya. Walaupun Pak Azad tidak menyertai Raja Lawak, Pak Azad tetap berjaya dalam karier seni sehingga kini. Semoga r0h arw4h Nizar Jeffri ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Al-Fatihah..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Pak Azad

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..