” Seriusss! Tak terbayang dalam masa kurang sejam, terkumpul lebih kurang RM10K.. ” – Abby Abadi.

Abby Abadi K0ngsi Kisah Para Dermawan Dalam Usaha Membantu Seorang Bayi Di Klang. Baik Dan Mulia Sungguh Rakyat Malaysia. Terharu !!

Arbaiyah binti Abdul Manan atau lebih dikenali sebagai Abby Abadi nama yang sudah terkenal d ikalangan peminat. Bekas anggota kumpulan Elite ini kini bergelar pelakon dan usahawan. Menikahi Muhammad Faizal Zakaria pada tahun 2015, Abby kini lebih bahagia dengan kehidupan barunya.

Sudahpun mempunyai anak menerusi perkahwinan terdahulu bersama pelakon Norman Hakim, anak-anak itu diberi nama Danish Hakim, Marissa Dania Hakim dan Maria Danisha Hakim. Abby turut mengambil dua orang anak angkat bernama Dayyan dan Dayana.

Terkenal dengan watak Inspektor Eliza dalam drama Gerak Khas, Abby banyak membuat kerja amal yang tidak diwar-warkan. Sering membantu ibu bapa yang kurang berupaya untuk menjaga zuriat mereka, Abby bertindak memberi pelind0ngan dan membantu mencari keluarga angkat yang sanggup memik0l tanggungjawab sebagai ibu dan ayah.

Menerusi akaun Instagram, Abby Abadi telah berkongsikan berita gembira tentang usahanya untuk membantu seorang wanita bagi menyelesaikan bil perubatan dan mencari keluarga angkat bagi bayi tersebut. Kapsyen terdahulu yang dinyatakan memerlukan sekitar 5 ribu ringgit nyata mendapat resp0n ramai pihak.

J0m baca perk0ngsian di bawah :

Ini turut dikongsi oleh suami Abby, Faizal yang memaklumkan mereka sudah selamat sampai di h0spital untuk urusan pembayaran dan lain-lain hal berkaitan dengan bayi tersebut :

Rata-rata netizen memuji sikap dermawan orang ramai dan usaha murni Abby ini. Antara k0men-k0men netizen :

” Ya Allah baiknya orangg Malaysia ni… Dengar je orang sus4h terus ringan tangan menderma… Semoga kita semua diberkati Allah selalu.. “

” Alhamdulillah, Allah lor0ngkan hati-hati yang mulia untuk membantu yang dalam kesusah4n.. “

” Syukur Alhamdulillah, semoga dilimpahi Rahmat dari Allah serta dilimp4hi rezeki yang tak put0s-put0s Aamiin.. “

” Alhamdulilah rezeki.. Semoga dipermudahkan urusan kak abby dan suami harini.. “

” Alhamdulillah seronok membaca khabar yang gembira macamni semoga urusan kak abby dan suami dipermudahkan arini aamiin.. “

” Alhamdulilah kepada kak abby yang sudi membantu orang yang lagi sus4h,dan terima kasih kepada yang telah membantu… “

” Eayyy Alhamdulilah ya Allah hebat Kuasa Mu ya Allah nak nang1s rasa sambutan.. “

Kita merancang, Allah jua yang menentukan sebaik-baik kejadian. Usaha Abby yang murni dibantu oleh ramai dermawan adalah sikap yang amat terpuji. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga segala urusan Abby Abadi dipermudahkan dan hanya Allah yang dapat membalas segala kebaikan Abby, suami dan para penderma.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Abby Abadi, IG Faizal Zakaria by Oh Kopak

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..