” Sempat dia kata yekyek.. Haha.. “

Vide0 Anak Dato’ Fazley Yaakob, Ellie Menang1s Teres4k-Es4k Tak Nak Makan Daging Garing Masak Hitam Kerana Sangkakan Mamanya Masak Semut Hiburkan Netizen.  Kes1an Ellie, Tapi Kelakar !!

Siapa tidak kenal akan Dato’ Ahmad Fazley Yaakob yang dikenali sebagai pakar motivasi dan Chef terkenal Malaysia. Dato’ Fazley  telah mendirikan rumah tangga bersama pilihan hatinya, Azrene Soraya Abdul Aziz. Hasil perkongsian hidup bersama, pasangan ini telah dikurniakan4 orang cahaya mata.

Terdahulu, Dato’ Fazley telah memulakan karier sebagai penyanyi pada tahun 1995 ketika berusia 17 tahun. Lagu Dato’ Fazley yang paling popular adalah lagu ciptaan komposer Ajai yang berjudul Asmara Ini pada tahun 2001. Selain aktif dalam bidang lakonan dan nyanyian, Dato’ Fazley juga begitu minat dalam dunai masakan.

Pernah menjuarai MasterChef Selebriti Malaysia pada tahun 2012, lalu, Dato’ Fazley berusaha untuk mendapatkan pelajaran dalam jurusan kulinari dan telah pun lulus sebagai graduan dari Le C0rdon Bleu (Malaysia dan Paris). Kini Dato’ Fazley telah memiliki restoran bernama SukaSucre Bistro di Kuala Lumpur.

Menerusi perkongsian terbaru, Dato’ Fazley telah berkongsi video yang diberikan oleh ibunya, merakamkan gelag4t anak kecilnya, iaitu Ellie tidak mahu menikmati hidangan makanan yang disediakan oleh Datin Azrene. Hal ini kerana, Ellie sangkakan masakan daging garing masak hitam ialah semut.

Ikuti perkongsian vide0 oleh Dato’ Fazley di bawah :

Rata-rata netizen begitu terhibur dengan vide0 itu. Antara k0men-k0men tersebut adalah :

” Jadi lawak laaa Ellieee.. “

” Syian dia… Yelah takkan dia nak mkn shemutt.. “

” Kesi4n kat Ellie. Tapi tak boleh tahan nak gelak jugak.. “

” Hahaha.. So funny .. “

“Ad0ii bdk b4mb4m Ni…. “

“Ellie, mana ada semut besar2… Hehehe.. Ellie nk mkn ikan goreng mama.. “

” Comey nya dia hahaha.. Bole la nyanyi semut berkawat satu2 h0ra h0oray.. “

” Sempat dia kata yekyek.. Haha.. “

Kelakar betul lah si comel Ellie ni !! Boleh pula daging dia cakap semut. Sebab daging tu p0t0ng kecil-kecil nampak hitam kot yang nampak macam semut besar. Hahaha.. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Ellie besar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah buat kedua ibu bapa. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Fazley Yaakob by Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..