” Seb4k tiba-tiba air mata keluar, jarang ada sahabat sebaik ini.. ” – Netizen

Kisah Di Sebalik Lagu Angk4ra Nyanyian Siti Nordiana, Fedtry Yahya Terpaksa Tukar Lirik Beberapa Kali Kerana Ada Perkataan Yang Nana Tidak ‘Mahu’. Tak Sangka Ini Sebabnya, Aduhaii Mata Masuk Habuk La !!

Ramai yang sudah mengetahui penyanyi Siti Nordiana telah melancarkan muzik video untuk single terbarunya berjudul Angk4ra. Lagu Angk4ra ini merupakan hasil ciptaan Sharon Paul dan liriknya pula ditulis oleh penulis yang sangat puitis iaitu Fedtri Yahya.

Muzik video Angkara ini turut menampilkan pelakon popular Fikry Ibrahim. Nama Nana dan Fikry cukup sinonim kerana mereka pernah menjadi pasangan hero dan her0in dalam telefilem Cekelat Semanis Honey, Cekelat Tak Semanis Honey dan drama bersiri Cekelat Honey.

Ada kisah di sebalik lagu Angk4ra ini, menurut Fedtri selaku penulis lirik dia terpaksa merombak beberapa kali lirik tersebut untuk sesuaikan dengan jalan cerita, ada beberapa patah perkataan senset1f yang Nana tidak ‘mahu’ dalam lirik ini. Perkataan yang Nana tidak mahu itu ialah ‘tenang’.

Menurut Nana, tajuk lagu terakhir antara Nana dan Achik sebelum Achik pergi meningg4lkan kita berjudul Cari Ketenangan. Jadi apabila Nana melihat perkataan ‘tenang’ dalam lirik lagu Angkara ini, ia membuatkan Nana teringat kepada Allahyarham Achik Spin.

Mari kita lihat video di bawah ini :

Perkongsian yang sangat menyentuh hati ini mendapat pelbagai komen daripada netizen, antara komen-komen ialah :

” Seb4k tiba-tiba air mata keluar, jarang ada sahabat sebaik ini.. “

” Begitu dalam kasih sahabat sejati, sed1h nya.. “

” Nana sangat sayang persahabatan dia dengan arwah Achik sebab arwah Achik adalah kenangan terindah sepanjang kedewasaan Nana..”

” Sebuah karya yang teristimewa dari orang yang istimewa untuk seseorang yang teristimewa di hati kami peminat-peminat nana. Terima kasih.. “

” Allahu part arwah Bangchik terus mnjadi-jadi air mata turun. Kalau bangchik ada, mesti Bangchik sangat bangga dengan pencapaian Kak Nana sekarang.. “

” Tahniah fedtri n sharon buatkan kelainan utk sitinordiana sisi yang berbeza dan lebih matang. Lirik dan melodi sangat meruntun hati pendengar.. “

” Lirik lagu yang sangat mnyentuh jiwa. Tambahan pula untuk mereka yg benar2 mengalami situasi sebegini. Memang basah bantal dibuatnya.. “

” Part awal sedih sangat, tahniah fedtri menghasilkn karya yang bagus.  Al Fatihah untuk Arwah Achik Spin.. Tahniah. Sangat menus0k kalbu lagu ni.. “

Penyampaian Nana untuk lagu Angkara ini terasa sangat sampai ke hati peminat. Menitis air mata ketika mendengar lagu ini. Kami di Berita Kopak mendoakan agar Nana sentiasa bersabar dan terus menghasilkan karya-karya terbaik buat peminat Nana. Semoga Nana terus berjaya.. Amin.

Tonton video penuh di bawah ini..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nanasyuralanachik, Youtube Fedtri Yahya.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..