” Ramai pulak mata sepett, ad0i. Dulu macam Melayu sekarang macam C1na haha.. ” – Netizen

Dato’ AC Mizal Kongsi Gambar Ketika Zaman Kolejnya Dahulu. Wah, Lain Sangat Rupanya Dengan Sekarang. Makin Berusia Makin Putih Yer !!

Popularitinya sebagai pengacara terkenal membuatkan nama dan wajahnya menjadi sebutan peminat. Dato’ AC Mizal tidak dinafikan memiliki gaya dan caranya yang tersendiri dalam mengacara semua program yang ditugaskan kepadanya.

Meninjau akaun Instagram Dato’ AC Mizal, telah dikongsikan sekeping gambar thr0wback yang menunjukkan gambar ketika AC sedang melanjutkan pengajiannnya di Maktab Tentera Diraja atau lebih dikenali dengan nama singkatannya RMC.

Semuanya adalah pelatih lelaki dan memakai uniform berwarna hijau gelap. Kelihatan dipoket baju masing-masing ada lencana nama yang dipakai namun tidak jelas. AC menulis di kapsyennya meminta peminat meneka yang mana satu adalah dirinya.

Memerhatikan pada wajah kesemuanya ini, peminat mula meneka. Sebagai bekas pelajar RMC, banyak asas ketenteraan yang dipelajari di sini  dan pastinya aspek disiplin menjadi keutamaan. Lihat sahaja gaya rambut, semuanya nampak kemas dan rapi.

Jom baca perkongsian di bawah :

Perkongsian AC ini telah mendapat respon daripada peminat. Ramai yang meneka bahawa AC adalah yang ketiga sedang duduk dari kanan. Menariknya, ada seseorang  yang memberikan nama-nama mereka yang berada di dalam gambar tersebut. Antara komen-komen mereka :

” Barisan depan dari kanan. 1)Hibarturahman…2)brah0k… 3)mizal zaini 4)adly 5)azamin 6)hazri saidin 7)kamazul adrin. Yg belakang2 tu Malik, puhad, fuad, usup jent, douglas, aswad, azman, azli, md nor, shuhairi, nazri… Dan lain2.. “

” Sebaris pakai speck mata dari bawah yang no 3. Ramai pulak mata sep3t.. ad0i haha.. Yg seng1h buat peace ke bawah tu dato kan.. “

” Tok manaade dlm gambar ni..dato yg tangkap gambar kan. Sus4h nak cari sbb smua hnsem-hansem hehe.. “

” Barisan depan dari kanan Saya no 3. dulu macam melayu sekarang macam c1na. makan ku putih banyak ke.. “

” Baris depan nombr 3 drie knann… yang hitam l0nggot tu la dio si dtk ac yoooo….yooooo….yoooo.. “

” Ala tak handsome dato masa ni hehe. 3 dr kanan.. Cari mata dulu br cam yg mana. dato sowang je sep3t senang haha.. “

” Alamak.. Takleh nak cam la. takde pun rambut ala ultraman ni..hehe rasa Duduk depan, 3 dari kanan.. “

” Row depan yg mata sepet dan paling gelap tu kan. Ala yg buat jari peace ke bawah tu haha, mudah.. “

Nampak berbeza sungguh wajah AC ketika ini dengan AC sekarang. Warna kulit itu memang lain terus dengan sekarang namun melihat matanya peminat dapat meneka yang mana AC. Apa pun, semoga Dato’ AC Mizal terus success dalam kerjaya seninya dan gembira selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato’ AC Mizal 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..