” Pandainya, kalau Aunty Sherry jawab semua lori je haha. Clever boy.. ” – Sherry Alhadad

Bijak Menjawab Semua Nama Kenderaan Berat, Gelagat Anak Alif Satar, Muhammad ‘Ali Raih Pujian Peminat. Fuh Semua Nama ‘Ali Hafal. Awesome !!

Dikurniakan 2 orang cahayamata perempuan dan seorang cahayamata lelaki, kehidupan Alif dan isterinya Shadila Halid sangat bahagia. Pelbagai gelagat anak-anak menceriakan hari-hari Alif terutamanya si kecil Muhammad ‘Ali.

Hasil tinjauan kami di Instagram Alif Satar, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat Ali apabila disoal oleh Alif berkenaan nama semua barang mainannya. Cerita Alif, dia baru sahaja pulang dari shooting manakala Shadila dan anak-anak baru kembali dari membeli-bel4h.

Sebakul barang mainan ‘Ali kelihatan dan Alif cuba menguji pengetahuan heronya ini. Kata Alif lagi, ‘Ali memang meminati heavy transport dan ini semua g4ra-g4ra kartun Blippi. Biasalah tu kan, kanak-kanak umur 2 tahun pasti meminati kartun yang menjadi kegemarannya.

Petah menjawab semua soalan Alif, ‘Ali juga sudah pandai menyebut warna kenderaan dengan betul. Peminat juga ikut seronok mendengar kepetahan ‘Ali berbual dengan daddynya ini. Ayah hebat, anaknya pun hebat, memang anak daddylah ‘Ali.

Jom tonton video di bawah :

Gelagat oleh Ali ini telah ditonton oleh lebih 150 ribu tontonan sejak ia dimuatnaik. Rata-rata peminat memuji kebijaksanaan ‘Ali. Antara komen-komen peminat :

” Pandainya, kalau Aunty Sherry jawab semua lori je haha. Clever boy.. ” – Sherry Alhadad

” Superboy indeed, so smart and cute. Alhamdulillah, Kalau auntie smua tu auntie pggl lori hehe. Kecuali yg s0dok s0dok tu pggl bulld0zer je.. “

” Clever boy Ali, Ali said ‘ OK ‘ is soo cute. Semoga membesar menjadi anak yang soleh dan buat daddy dan mommy. Berjaya dunia dan akhir4t, aamin.. “

” Pandainya ‘Ali, semua dia kenal. Good job mommy Shadila dan daddy Alif. moga berjaya dunia dan akhir4t.. “

” Ad0h daddy ni, purple la. Ali dah ok kan dah haha. Clever boy Ali, sopan santun too. Same anak sy suka blippi jugak dan little angel.. akhirnya dgn dia speaking tak sudah.. “

” Smart boy la ‘Ali, briliant like daddy. Pengaruh kuat sangat Blippi ni, softnya suara Ali, sedap dengar dia menjawab.. “

” Same lah.. sebab blippi punye pasal, sekotak besar penuh heavy transport je dekat rumah. Good boy la Ali.. “

” Cerdik sungguh sungguh, seronok dengar dia sebut nama transport tu. One of malaysian artiste yang saya minat dan boleh bebual bahasa English perfect dan smart. And, tak nafikan Ali pun very smart macam bapa dia.. “

Hai lah ‘Ali, memang bagus betul ingatannya. Alif pun seronok dapat meluangkan masa bersama si cilik ini. Tentu h1lang pen4t Alif melayan keren4h ‘Ali. Semoga ‘Ali sentiasa menjadi anak yang soleh dan membanggakan daddy dan mommy selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Alif Satar

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..