” Pandainya dia cakap, dengar dia panggil kakak tu pun dah sayu.. ” – Netizen

Video Dayana Roza Berp1sah Dengan Burung Peliharaannya, Loki Buat Ramai Sayu. Part Loki Panggil Kakak Tu Menyentuh Perasaan !!

Meninjau ke akaun Instgram Dayana Roza, video yang dikongsikan bersama burung kakak tua peliharaannya telah mengundang seb4k ramai peminat. Burung kakak tua berwarna putih itu diberi nama Loki.

Loki akan dihantar ke pusat latihan khas burung kakak tua di bawah kelolaan Parrot Mall Official di mana latihan tersebut mengambil masa sebulan. Namun gelagat Loki seperti tidak mahu berp1sah dengan tuannya membuatkan ramai yang berasa sayu.

Loki berkali-kali memanggil Dayana dengan panggilan ‘ kakak’ seperti ingin memberitahu bahawa dia tidak mahu pergi. Dayana dalam masa yang sama mengusap Loki dan memujuknya walaupun Dayana turut berasa sed1h.

Adalah sesuatu yang amat sukar untuk berp1sah dengan haiwan kesayangan yang sudah lama dipelihara namun ini semua adalah untuk kebaikan Loki. Dayana juga akan melawat Loki keesokkan harinya selepas selesai sh00ting.

Jom tonton video di bawah :

Ramai yang berasa tersentuh melihat gelagat Loki yang tidak mahu berp1sah dengan tuannya. Antara komen-komen yang diberikan :

” Seb4k tgk burung ni, Dia dah duduk lama dengan tuan nya , jd dia jd sed1h kene gi school .. mahal tk burung ni kalau nk bela? “

” Bukan ank kecik je merngek tk nk pegi school. Burung pn pandai .. comel sgtt .. Sed1hnya.. dia ckp.. tak nak kak.. “

” Dgr dia panggil kakak tu pun dah sayu.. sd1h nyaaaa nti kakak jgn lupa ambik dia bwk blk .. Cutenye, tp tk nak p1sah ow sed1h plk hati sya.. “

” Sama nama cat saya loki.. pandainya dia..tp sed1h plk dia nk. p school.. Alaaa kita plak sed1h.. terharu tengok.. “

” Alaaa… nak sekor.. utk g4ng semb4ng.. kte pulakkk yg sed1h.. Aw4s aw4s kang kena pat0k mata tu.. sebab terl4mpau comel.. “

” Aloh comel ,dia tk nk g school sbb cikgu gar4ng kot.. sed1hnya nnt visit kakak ya.. Kenapa aku nang1s .. “

” Alahai..s1annye.. kite tengok kite yg sed1h.. Pandainyeee de ckp… De ckp akak tak0t kakk.. Comelnye.. pndai loki.. “

Terharu melihat gelagat Loki yang nampaknya cukup menyayangi tuannya itu. Pandai sangat Loki bercakap dan pastinya terasa sedikit sunyi apabila ketiadaan Loki. Nanti dah habis school mesti Loki akan jadi lebih pandai lagi kan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dayana Roza

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..