” Pandai Tiara, g4rang ayah hahaha.. ” – Netizen

Isteri Achey Bocey, Anne Achey Kongsi Video Bersama Anak Mereka, Tiara Zinnirah Melakukan Aktiviti Colour Sorting Raih Perhatian Netizen. Wah, Comel Dan Semakin Bijak Tiara !!

Setelah mendirikan rumah tangga beberapa tahun, pelawak yang popular Achey Bocey dan isterinya, Nor Hasanah Yahaya telah mengambil anak angkat yang diberi nama panggilan Tiara Zinnirah. Tiara dijaga oleh mereka sejak dilahirkan sehingga kini.

Terbaru, hasil tinjauan di akaun Instagram isteri Achey, satu video telah dimuatnaik memaparkan Tiara bersama ayahnya yang sedang meluangkan masa bersama di rumah dengan melakukan aktiviti colour sorting. Aktiviti colour sorting adalah satu aktiviti yang mampu untuk meningkatkan tahap pemikiran kanak-kanak seperti Tiara.

Achey memberikan arahan, mengajukan soalan dan mengajar Tiara mengenai warna-warna batang kayu yang digunakan mereka. Terdapat enam batang warna iaitu colour kuning, hijau, ungu, biru, oren dan pink yang digunakan oleh Tiara.

Apa yang menarik perhatian dua cawan pink digunakan. Satu cawan bagi menggantikan batang kayu berwarna ungu untuk dimasukkan dalam bekas tersebut. Selain Achey, kedengaran suara Anne yang sedang merakam video yang turut sama mengajar anak mereka.

Jom ikuti perkongsian video di bawah :

Sekejap masa berputar, Tiara yang diasuh dan dijaga semenjak lahir sudah semakin membesar. Ada yang memuji Achey dan Anne yang melakukan aktiviti ini bersama anaknya dan tidak kurang yang memberikan komen Tiara seorang anak yang bijak. Antara komen-komen yang dit1nggalkan :

” Besar dah tiara.. yeayyy cute tiara.. G4rang ayah dia.. Nak tgok rmh achey.. Seluruh.. Buat la tour.. Pandainya diaa.. Pandai Tiara.. G4rang ayah hahaha.. Bila nk ada adik tiara ni.. clever girl.. “

” Pandai tiara.. Bagus juga la buat mcm ni.. La.. ingatkan dah 3 tahun.. Kecik la rupanya slow slow la mummy and daddy laju benor No No nye.. Lek lek dia kecik lagi.. Let her explore and make mistake.. “

” Bagus puan , lebih kan pembelajaran secara motor halus utk budk todler supaya bila dh masuk playschool or kindergarten dh boleh pegang pensil dengan betul.. “

Baru berusia dua tahun tetapi Tiara kelihatan cepat pick up dalam menguasai aktiviti colour sorting. Walaupun terdapat beberapa kesalahan, pasti ianya merupakan perkara normal bagi pembelajaran kanak-kanak. Kesal4han itu adalah proses yang terbaik dalam mengembangkan pemikiran kanak-kanak.

Pembelajaran seperti ini sangat penting bagi perkembangan minda anak-anak. Memang sangat sesuai dilakukan pada waktu lapang. Apa-apa pun, kami di Oh Kopak mendoakan semoga Tiara Zinnirah membesar menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhir4t.

Silakan SHARE..

Sumber : anne_achey

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan.