” Nampak arw4h Abam sayang sangat dekat isteri.. “

Kata-Kata Terakhir Abam Buat Isterinya, Hidayah Dalam Program Masak Apa Tu Buat Ramai Yang Mengalirkan Air Mata. Allahu.. Sebaknya !!

Pembuka program rancangan Masak Apa Tu ? untuk tahun 2020 pada episod pertama telah menerj4h ke rumah pelawak terkenal iaitu Abam Bocey. Untuk pengetahuan, Masak Apa Tu ? merupakan rancangan memasak di kalangan selebriti tempatan.

Rancangan Masak Apa Tu ? ini juga dapat penonton boleh mengenali selebriti tersebut dengan lebih dekat lagi kerana dalam rancangan tersebut di mana selebriti terpilih akan memasak hidangan akhir yang pernah dimasak bersama ahli keluarga mereka.

Namun, paling menyed1hkan, rancangan ini telah dirakamkan  sebelum perginya arw4h Abam dan telah disiarkan pada 2 Mac baru-baru ini. Abam atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, menghemb0skan nafas ter4khir di kediamannya di Gombak, dipercayai ak1bat dem4m pan4s pada 10 Februari lalu.

Dalam rancangan tersebut, arw4h Abam dan isterinya telah diberi cabaran untuk memasak kari. Hidayah telah memasak kari ikan manakala arw4h Abam telah memasak kari ayam. Masakan kedua-dua mereka telah dipuji oleh pengacara rancangan tersebut iaitu, Noorkhiriah kerana sangat sedap. Namun kata-kata terakhir Abam buat isterinya buat ramai yang sebak dan mengalirkan air mata.

Rata-rata netizen turut seb4k melihat rancangan itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Seb4k tengok . Al-Fatihah buat arw4h Abam.. “

” Ya Allah sed1hnya.. Tgok arw4h Abam.. Dgn kata2 yg ikhlas utk isterinya.. Isteri arw4h Abam nmpk seorg yg baik dan dgr kata suami.. “

” Serasa sed1hhh. masa bila pon tetap mengalir air mata tengok Abam.. “

” Abam sndiri ckp “Sayang juara di hati abg”… Isteri dia mmg baik. Trut ape yg suami ckp.. “

” Sayang tetap juara dihati abang”¬† Tetiba laju je air mata mengalir… “

” Hujung2 mengalir ooo air mata.. “

” Aku nangis yg part last.. Allahyarham Abam kata ‘sayang tetap juara dihati abg’.. “

Seb4k Bila mendengar ucapan terakhir arw4h Abam kepada isterinya Hidayah. Kami dari Berita Kopak mengucapkan terima kasih kepada TV3 atas perkongsian rancangan ini sebagai mengubat kerinduan semua kepada arw4h Abam. Al- Fatihah (dalam bacaan) untuk arw4h Abam.

Tonton video penuh di bawah ini :

Silakan SHARE..

Sumber : IG Abammamamious, YouTube Tv3 Malaysia by Berita Kopak / Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak/ Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..