” Melafazkan niat bukan rukun puasa.. “

Video Huraian Mengenai Puasa Oleh PU Azman. Part Last Tu Tak Pernah Tak Kelakar, Cik Man Kita Sempat Lagi Bagi Pick Up Line !!

PU Azman mula dikenali setelah memenangi program realiti Islamik, Pencet0s Ummah, musim kedua pada tahun 2014 yang lalu. Bermula daripada itu, PU Azman atau nama penuhnya Azman Syah bin Alias, mula bertind4k melakukan kerja-kerja dakwah.

Beliau kini merupakan seorang penceramah bebas, pakar motivasi dan pengacara untuk program-program berunsur keagamaan. Bukan itu sahaja, beliau juga merupakan seorang pelakon dan telah muncul dalam beberapa telefilem di televisyen seperti drama bersiri Sweet Dreams .

Keperibadiannya yang bersahaja serta suka membuat lawak dalam menyampaikan ilmu agama membuatkan dirinya mudah diterima masyarakat. Tatkala beliau menjawab sebarang persoalan dan kemusykilan warganet berkaitan hal keagamaan, sudah pasti beliau akan selitkan sekali unsur jenaka.

Menerusi perkongsian terbaru. PU Azman telah memuatnaik video beliau menyampaikan sebuah perkongsian ilmu tentang Puasa. Menceritakan tentang menglafazkan niat bukan rukun puasa, malah merupakan rukun puasa adalah berniat menerusi hati.

Ikuti perkongsian selanjutnya menerusi video oleh PU Azman di bawah ini :

Rata-rata netizen begitu terhibur diakhir penulisan posting PU Azman itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Ape la cik man ni..  Yg last tu tak boleh tahan .. “

” Terima kasih cik man atas penjelasan. Tapi ayat yg last tu buat ramai yg melt1ng.. “

” Yg last² tu mcm ln je cik Man.. “

” Ad0iii ayat last tuu…Winn sungguhlahh.. “

” Ada je caption ‘cenggitu2’ ea u.man.. “

” Penerangan yang terbaik ustaz.. Mudah difahami.. “

” Terbaik. Ilmu yang bermanfaat.. “

” Sempat lagi buat pick up line.. “

Terima kasih ustaz atas perkongsian yang sangat baik. Kadang-kadang, hal ini kita rasa tidak penting untuk ketahui. Tapi sebenarnya ia sangat penting. Apa-apa pun kami dari Berita Kopak mendoakan semoga PU Azman sentiasa dalam lindungan Allah. Amin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG PU Azman by Berita Kopak / Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak/ Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..