” MasyaAllah, pandai Wira. Boleh ingat nama train pulak tu.. ” – Netizen

Video Anak Betty Rahmad, Ardy Wira Memperkenalkan Watak-Watak Kartun Th0mas And Friends Dapat Pujian Ramai. Wah, Bijak Sungguh Boleh Ingat Semuanya !!

Umum mengetahui bahawa kanak-kanak yang berusia setahun hingga enam tahun mempunyai daya ingatan yang cukup kuat. Pada usia sebegini sangat sesuai untuk kita mengajar perkara yang baik kerana mereka mudah untuk menyerap ilmu yang diajar.

Ardy Wira yang kini berusia 16 bulan merupakan anak kepada selebriti Betty Rahmad. Jika dilihat di laman Instagram Wira, banyak video menarik yang dikongsikan oleh ibunya itu. Gelagat Wira sangat mencu1t hati para peminatnya.

Wira sangat meminati animasi Thomas And Friends. Dia mempunyai satu set permainan animasi tersebut yang lengkap dengan pelbagai watak kartun itu. Kerana begitu minat, Wira mampu mengingati semua watak yang ada dalam animasi tersebut.

Menerusi akaun Instagram, Betty telah memuatnaik video Wira sedang bermain dengan permainan tersebut. Betty dengan bersahaja bertanya nama watak-watak permainannya itu dan Wira boleh menjawabnya dengan tepat walaupun agak pelat.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen memuji daya ingatan Wira yang boleh mengingati nama-nama watak Thomas and Friends. Antara komen-komen mereka :

” Rajin men jawab dak wira.. setengah budak mal4s layan. Blh ingat nama train pulak tu, klu onty entahlah Pen1ng, semua train nampak sama.. “

” Wira, you always amazed me. I always look forward to your vids. .. “

” Cuma mummy je faham apa anak cakap.. masyaAllah… pandai wira… nak g1git pipi boleh.. “

” Bijaknyaaaaa! Ger4mm tengok pipi .. “

” ¬†Syg wira pandai dan cpt fokus.. “

” Pintar nye wira kite niii.. “

” So smart & cute.. “

Alahai, bijaknya Wira boleh ingat semua watak dalam Thomas And Friends. Bukan sikit watak kartun tersebut tau ! Lepas ni Wira boleh belajar ABC dan nombor pula mesti Wira cepat ingat. Semoga Wira sentiasa sihat dan selalu dilindungi oleh Allah SWT.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ardy Wira

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..