” Masa live tadi aku turut menangis.. “

Video Bunga Citra Lestari Menangis Ketika Judika Menyanyi Lagu Terbarunya Di Indonesian Idol Buatkan Sesiapa Sahaja Menonton Pasti Turut Menitiskan Air Mata. Semoga BCL Terus Kuat !!

Bunga Citra Lestari hadir menjadi juri tetap pada Indonesian Idol semalam setelah hampir dua minggu beliau ketiadaan suami tercintanya, Ashraf Sinclair. Namun jelas terpancar wajah wanita kuat ini masih merasa kesed1han atas kehilangan orang yang dicintainya.

Berbeza pada semalam jika dibandingkan pada 17 Februari lalu kerana merupakan malam terakhir Bunga datang ke Indonesian Idol telah dihantar oleh sang suami tersayang. Namun ketentuan Allah, malam tersebut adalah malam terakhir bagi Bunga Citra Lestari bersama-sama arw4h Ashraf.

Tanggal 18 Februari 2020, kita semua telah dikej0tkan dengan berita perginya pelakon yang berasal dari Malaysia, Ashraf Sinclair. Arwah dikhabarkan terkena ser4ngan jant0ng di rumahnya, lalu BCL terus membawa Ashraf ke  Metropolitan Medical Centre (MMC), namun Ashraf gag4l diselamatkan.

Menerusi perkongsian di Instagram, telah berkongsi satu video yang merakamkan keadaan Bunga di Indonesian Idol semalam. Judika telah menyanyikan lagu terbaru beliau, namun lirik lagu tersebut telah membuatkan Bunga menangis teresak-esak, malah dilihat Judika turut seb4k ketika menyanyi.

Ikuti perkongsian video tersebut di bawah :

View this post on Instagram

Cinta sampai akhir hayat 😭💞

A post shared by Bunga Citra Lestari BCL (@bungacitralestari77) on

Rata-rata netizen turut seb4k melihat video yang telah dikongsikan itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Serasa ikut merasakan keped1han hatinya mbak Unge. Ya Tuhan berikan kekuatan dan ketabahan utk mbak Unge.. “

” Besarnya ujian dari Allah buat Bcl dan Noah.. Semoga terus kuat.. “

” Masa live td aku turut nangis.. “

” Aku juga turut merasakan nya .. Yakinlah suami mu tunggu mu di syurga.. Salam dari Malaysia.. “

” Semangat ya Kak Bunga.. Cinta Kak Ashraf sampai selama nya.. Yakinlah dia selalu menjaga dirimu n Noah.. “

” Sabar kak Allah punya rencana baik dalam hidup kita.. “

Sed1h betul min tengok video ni. Turut merasa seb4k. Kehilangan orang yang kita cintai lebih-lebih lagi pergi secara mengej0tkan bukan mudah untuk kita lupakan. Kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Bunga sentiasa kuat dan tabah demi anak tersayang Noah. Amin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Bungacintalestari77 by Berita Kopak / Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak/ Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..