” Kuatkan semangat Ustaz, ada hikmah di sebalik kejadian.. ” – Netizen

Ustaz Ebit Lew Kongsi Berita Sed1h Mengenai Musib4h Yang Terjadi. Semoga Ustaz Terus Tabah Hadapi Ujian Ini !! 

Nama pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew cukup popular dan sering menjadi sebutan ramai netizen. Ustaz Ebit yang suka membuat kerja amal dengan membantu keluarga dan golongan yang tidak berkemampuan memberikan inspirasi kepada ramai orang.

Tidak hanya berdakwah, Ustaz Ebit juga penceramah motivasi yang terkenal dengan seminar sehari yang dinamakan sebagai Keluarga Sunnah. Pendekatan dan cara penyampaiannya pasti buat sesiapa sahaja yang mengikuti programnya itu menitiskan airmata.

Selain itu juga, Ustaz Ebit seorang usahawan berjaya yang mengusahakan beberapa jenis perniagaan antaranya cafe makanan dan terbaru kedai serbaneka. Menamakan kedainya sebagai Elewsmart, sehingga kini sudah 10 cawangan dibuka dan ianya menawarkan harga barangan yang termurah di pasaran.

Meninjau akaun Instagram Ustaz Ebit Lew, telah dikongsikan sekeping gambar bersama satu kapsyen yang memberitahu mengenai musib4h yang menimp4 dirinya. Cawangan Elewsmart Sg Buluh telah dipec4h masuk dan gambar itu menceritakan situasi di kedai serbanekanya itu.

Jom baca perkongsian di bawah :

Perkongsian Ustaz Ebit ini mendapat perhatian netizen dan ramai yang memberikan kata-kata semangat buatnya. Antara komen-komen mereka :

” Semoga Allah berikan lagi rezeki lain yg lebih meluas di atas ujian yg meland4 buat ustaz.. “

” Allahuuuu. Keje taknak, mencur1 je keje. Allahuuu. Makin besar la rezeki ust pasni.. “

” Masyaallah.. Dug4an hebat buat sahabat ni.. Moge Allah gntikn dgn lebih hebat lgi.. “

” Ya Allah permudahkanlah sgala urusan Ust.Ebit Lew , amin.. “

” Bersabar lah.. Allah tak akn uji hamba2 NYA melebihi batas kemampuan.. setiap ujian merupakan tanda kasih dan syg dari Nya.. “

” InsyaAllah Allah maha melihat ustaz, saya doa kan ustaz serta keluarga sehat walafiat.. “

” Semoga Allah berikan kemudahan segalanya dlm urusan kebaikan Ustaz dan juga diberikan hidayah kepada si pel4ku utk menjadi umat yang baik.. “

” Kuatkan semangat Ustaz, ada hikmah di sebalik kejadian.. “

” Allahu moga yang baik2 sahaja buat ustaz.. “

Sed1h dan terharu apabila melihat ruangan cashier yang kosong terus itu hinggakan sekeping syiling pun tidak ditingg4lkan. Dug4an buat Ustaz Ebit dan seluruh staff Elewsmart namun pasti ada hikmah di sebalik kejadian. Semoga segala urusan Ustaz Ebit dipermudahkan dan dikurniakan rezeki yang melimp4h ruah selepas ini. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ebit Lew

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..