” Kasih seorang ayah hingga ke syurga. Hanya video dan gambar pengubat rindu anak ibu.. “

Hidayah Kongsi Video Kenangan Arw4h Abam Bocey Bersama Anaknya Syed Uthman Hamzah Ketika Bayi Buat Ramai Seb4k. Rindu Yang Tiada Penghujungnya !!

Sudah pun sebulan berlalu sejak pemerg1an arw4h Abam Bocey menemui penciptaNya. Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan dilahirkan pada 19 Januari 1988. Baru sahaja menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke 32 Januari lalu, siapa sangka umurnya sudah tertulis setakat itu sahaja.

Tanggal 10 Februari pastinya akan sentiasa mekar dalam hati semua peminat dan ahli keluarga Abam. Seorang yang penyayang dan berhati mulia, Abam tidak pernah loket dengan senyuman. Sering mengungkapkan kata kita baik orang sayang, sifatnya itu menjadi pujian ramai.

Sekalipun pernah dipandang hin4 kerana tubuhnya yang gem0k, semua itu tidak langsung membuatkan arw4h mar4h dan berdend4m dengan sesiapa sahaja yang mengej1nya. Abam menikahi Nor Hidayah Mohd Ali pada 8 Disember 2017 di Sabak Bernam Selangor. Ikatan rumahtangga ini dikurniakan sebuah permata berharga yang diberi nama Syed Uthman Hamzah.

Menerusi akaun Instagram, Hidayah telah berkongsikan satu video rakaman di mana kelihatan arw4h Abam sedang bercakap dengan anaknya Hamzah yang masih bayi ketika itu. Gembira dan bahagianya arw4h memiliki seorang zuriat terpancar jelas diwajahnya itu. Terasa seperti Abam masih ‘ada’. Seb4k !

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen seb4k dengan perkongsian ini. Antara komen-komen netizen :

” Nampak Liked by abam bocik… Serious terasa arw4h ada lagi. Moga Allah lindungi akak dan hamzah, permudahkan segala dunia akhirat.. “

” Sed1hnye.. Lepas ni hamzah membesar dan lepaskan rindu pada ayah hanya melalui video ja.. Mesti rindu nak peluk ayah dia.. Allahhuakbar.. “

” Sed1hnya… Semoga hamzah kuat seperrti ayahnya.. “

” Simpan video nii… Bila besar dia boleh tengok ayahanda dia.. “

” Abam ni memang manis dengan senyuman… Kalau tengok muka dia tenang je.. “

” Yaaa.. Kenangan ja untuk hamzah kenal bapanya nanti.. “

Allahu sesungguhnya hanya Allah yang lebih tahu segalanya yang terbaik buat hambanya. Moga hamzah membesar di dalam kasih sayang selalu. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga segalanya dipermudahkan untuk Hidayah di dalam membesarkan Hamzah dan moga Hamzah menjadi anak yang soleh seperti ayahnya nanti. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hidayah Abam by Berita Kopak / Oh Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..