” Kalau saya tak tolong dia, apa saya nak jawab depan Allah nanti.. ” – Ustaz Ebit Lew

Video Live Instagram Antara Ustaz Ebit Lew Dan Neelofa Mendapat Banyak Tontonan. Kata-Kata Dan Doa Ustaz Ebit Lew Buat Ramai Tersentuh Dan Mengalirkan Air Mata !!

Baru-baru ini nama pendakwah, Ustaz Ebit Lew semakin menjadi sebutan ramai. Siapa sangka kebaikan yang ada pada Ustaz Ebit yang sering membantu golongan memerlukan membuatkan ada beberapa pihak yang tidak berpuas hati dengan sikapnya berkongsi di media sosial.

Sejak berkuatkuasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, Ustaz Ebit dan teamnya begitu giat ke sana ke mari untuk memberi bantuan kepada fr0ntliner dan juga mereka yang terg4nggu pendapatan ketika musim C0v1d-19 ini. Malah sejak dulu lagi, Ustaz Ebit sering membantu golongan geland4ngan yang duduk di kaki lima, di bawah jambatan dan ramai lagi.

Perkara ini dapat kita saksikan melalui perkongsiannya di Instagram dan juga Facebook. Usaha Ustaz Ebit membuatkan ramai yang kagum dan tersentuh menonton videonya membantu mereka. Walaupun dikec4m hebat, namun tidak sesekali Ustaz Ebit menghentikan langkahnya dan berput0s asa.

Menerusi akaun Instagram, Ustaz Ebit berkongsi sedikit sudutan video ketika live di Instagram bersama selebriti terkenal, Neelofa. Live Ustaz Ebit dan Neelofa mendapat sambutan hang4t daripada netizen sehingga hampir 60 ribu yang menonton live mereka, satu angka yang besar. Kata-kata Ustaz Ebit buat ramai yang tersentuh.

Sama-sama kita ikuti perkongsian di bawah :

Sudutan video yang lain turut dikongsikan di Twitter Zahrah Fatimah. Sama-sama kita mendapat manfaat daripada hasil perkongsian ini.

Rata-rata netizen kagum dengan semangat yang ada pada Ustaz Ebit. Antara komen-komen netizen :

” Ustaz tadi saya tengok live Istaz bersama lofa. Allahu jat0h airmata sy berkali2 ustaz. Tq share pengalaman dan doa2 ustaz. Semoga Allah Taala melimpahkan rahmatNya, perlindunganNya dan syurgaNya buat Ustaz dan keluarga ustaz.. ” 

” Subahanallah such an amazing person you are.. Aamiin3 Ya Rabbal Aalamiin. DOA kami bersama2 Ustaz.. “

” InsyaAllah ustaz, semoga semua nya dipermudahkan dan dikabulkan doa ustaz. orang baik macam ustaz ramai sayang.. “

” Indah akhlaknya.. indah tutur katanya seorang besederhana…. smga Allah merahmati dan melindungi segala kebaikan niat ustaz utk menolong sesama manusia.. tdk kira agama bangsa dan negara.. “

” Saya kagum ngn ustaz, selalu membantu org yg susah, mengajar erti agama islam dengan penuh ikhlas menyampaikan, terima kasih ustaz memberi bnyak nasihat.. “

Terima kasih Ustaz Ebit dan Neelofa atas perkongsian ini. Alhamdulillah Allah hadirkan insan sebaik Ustaz Ebit ini untuk membantu golongan yang kurang berkemampuan di negara kita. Sedikit sebanyak dapat meringankan beb4n yang ditanggung oleh mereka. Sama-sama kita doakan semoga usaha Ustaz Ebit diberi keberkatan dan rahmat daripada Allah, hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ustaz Ebit Lew / Twitter Zahrah Fatimah by Oh Kopak

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..