” Ingat nak try dia.. Last-last kita kena try balik la.. Ad0i.. “

Vide0 Mawi Berbual Dan Memberi Nasihat Kepada Anaknya Cahaya Malaika Namun Disak4t Cahaya Kerana Gag4p Speaking English Buat Ramai Terhibur. Pandai Cahaya Kenakan Abi Ye !!

Namanya pernah menjadi satu fen0mena besar suatu masa dahulu. Asmawi Ani atau dikenali sebagai Mawi adalah juara rancangan realiti TV, Akademi Fantasia Musim 3. Digelar Mawi World, namanya memang cukup popular ketika itu. Hanya dalam masa yang singkat, nama Mawi mampu berdiri megah setanding dengan penyanyi senior.

Mawi yang dilahirkan pada 25 Ogos 1981 adalah anak kelahiran Kulai Johor. Selain nyanyian, Mawi juga aktif sebagai pelakon dan penyampai radio. Bertugas sebagai Deejay di stesen radio Zayan, suaranya sentiasa kedengaran dan menjadi tumpuan peminat setianya.

Dalam bidang lakonan pula, Mawi turut menerima tawaran untuk beraksi dalam filem, drama dan filem0grafi. Antaranya Magika, Munaf1k 2, Jin N0tti dan Gerak Khas musim 16. Mawi mengakhiri zaman bujangnya dengan menikahi Nora Asyikin Rahmat pada 28 Disember 2008. Ik4tan perkahwinan ini dikurniakan seorang cahayamata bernama Cahaya Malaika.

Menerusi akaun Instagram, Mawi telah berkongsikan satu vide0 yang mana kelihatan beliau yang sedang membersihkan trofi-trofi miliknya sambil berbual bersama Cahaya. Gelag4tnya yang cuba bercakap dalam bahasa Inggeris namun tergag4p-gag4p buat Cahaya gelak dan menyak4tnya. Lucu juga dua beran4k ni .

J0m tont0n vide0 di bawah :

Rata-rata netizen terhibur dengan perbualan Mawi dan Cahaya ini. Antara k0men-k0men netizen :

” Hati-hati mawi… Anak sentiasa menunggu peluang…. “

” You terc1d0k. Please accept this terc1d0k award.. “

” Ad0i Chahaya pun! Sian abi hahahaha… Terjer4t.. “

” What is a..a..a.cahaya macam cikgu BI. Gar4ng.. “

” Hahahahahha whatt is a Aarre arrr arr. Ah sudah.. “

” Hahaha pandai kenakan abi dia.. “

” Pandai cahaya mengena ye… Mesti belajar dari abi dia.. “

” Ad0iii.. Kena sm4sh balik daaa.. “

Berdek4h gelak dengar perbualan Mawi dan Cahaya ni. Dalam lawak tetap ada unsur agama yang diterapkan Mawi buat anaknya ini. Contoh yang baik dalam mendidik anak. Cahaya pun bijak kenakan Abi. Seronok tengok komunikasi antara anak dan ayah ini. Kami di Berita Kopak mengharapkan semoga Mawi sekeluarga sentiasa dirahmati dan dilindungi Allah selalu. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Mawi by Oh Kopak

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..