” I love all of you, for loving my son Arw4h Ashraf.. “

Ibu Arw4h Ashraf Sinclair K0ngsi Lu4han Untuk Anaknya. Part Ucapan Buat Menantu, Bunga Cinta Lestari dan Cucunya, Noah Buat Ramai Yang Seb4k !!

10 hari sudah berlalu perginya seorang selebriti Malaysia, iaitu Ashraf Sinclair,yang juga suami kepada penyanyi wanita terkenal Indonesia, Bunga Cinta Lestari (BCL). Pemergian Ashraf sangat mengej0tkan semua kerana beliau sebelum ini tidak mempunyai mas4lah kesihatan.

Difahamkan Ashraf mengalami ser4ng4n jant0ng dan pemergian arw4h Ashraf di Rumah Sak1t Metropolitan Medic4l Centre (MMC), Kuningan, Jakarta, pada jam 4.51 pagi waktu tempatan atau 5.51 pagi waktu Malaysia. Berita tersebut turut dikongsikan oleh pengurus BCL di portal berita Indonesia K0mpas.c0m.

Abang kepada model jelita Aishah Sinclair itu juga mula dikenali ramai apabila membintangi filem Gol dan Gincu pada 2005. Ashraf kemudian berkahwin dengan BCL pada 8 November 2008 di Masjid Al Bina Senayan, Jakarta. Ashraf men1ngg4lkan seorang b4lu dan seorang anak lelaki yang baru berusia 10 tahun, Noah Aidan Sinclair.

Menerusi perkongsian terbaru di akaun Instagram ibu arw4h Ashraf Sinclair, iaitu Khadijah Abdul Rahman telah berkongsi luahan beliau buat arw4h anaknya dan ucapan untuk menantu tersayang, BCL serta cucunya, Noah kerana kini buat sementara keluarga arw4h Ashraf telah pulang ke Malaysia.

Ikuti perkongsian oleh ibu Arw4h Ashraf di bawah :

Rata-rata netizen turut mendoakan untuk arw4h Ashraf dan berharap ibu arw4h Ashraf akan sentiasa datang untuk menemani menantu dan cucunya di Indonesia. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Hati2 umi…. Semoga umi dida sinclair dan keluarga selalu diberi kesehatan, dan bisa segera dtg ke Jakarta lg ketemu Noah dan kak Bunga … Aamiinnn.. “

” Hati2 umi…. Jangan lama2 ga ke Jakarta ya… Bunga dan Noah but0h sos0k umi .. “

” Amin Ya Allah.. Bunda plg jangan lama2, kasian kk BCL sm noah bunda.. “

” Amin. Such a loving, soft spoken, amazing family .. ¬†Al-fatihah to the late Ashraf Sinclair. He will be missed.. “

” Alfatihah just for alm. Ashraf.. Semogah husnul khotimah.. “

” Fii amanillah ummi…. Semoga Allah selalu memberikan kesehatan dan kebahagian buat ummi dan keluarga…. “

” Aamiin… Semuga r0hnya arw4h ashrafsinclair bersama2 para solihin di Jannatul Firdaus.. “

Sebak membaca luahan ibu arw4h. Kami dari Berita Kopak mendoakan semoga arw4h Ashraf Daniel bin Mohamad Sinclair sentiasa berada dalam pel0kan dan kasih sayang Allah dan buat keluarganya, semoga Allah SWT berikan kekuatan dan kesabaran. Amin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Khadijah A Rahman, Ashraf Sinclair by Berita Kopak / Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak/ Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..