” Humblenya dia, setiap tutur kata dia jaga.. ” – Netizen

Video Pended4han Cik Manggis Tentang Penghijrahannya. Cerita Hari Pertama Berhijab Dan Penerimaan Suaminya Yang Sweet. Sopan Sangat Cara Cik Manggis Jawab Soalan, Moga Istiqamah !! 

Siapa tidak kenal pemilik nama Cik Manggis. Anggota kumpulan penyanyi wanita De Fam ini mendapat perhatian ramai kerana karekternya yang ceria dan sentiasa menghiburkan. Gaya tariannya yang aktif dan l1ncah juga sering mendapat pujian.

Beberapa minggu yang lalu, Cik Manggis membuat kej0tan kepada semua peminatnya apabila mengubah imejnya kepada berhijab. Perkongsian Cik Manggis di Instagramnya ketika itu yang ayu memakai tudung dipuji ramai. Semakin manis dipandang mata.

Tidak menghebohkan hal penghijrahannya ini, Cik Manggis memberitahu secara ringkas bahawa ianya datang secara tiba-tiba. Niat untuk berhijab dan berubah menjadi Cik Manggis yang lebih baik. Suaminya juga menyokong dan gembira dengan keputusannya ini.

Menerusi akaun Instagram Sinar My, telah dikongsikan satu video yang memaparkan temuramah bersama Cik Manggis. Ditanya perihal penghijrahannya ini, Cik Manggis menceritakan bermula dari detik awal ianya terjadi. Seronok dengar cerita Cik Manggis ini.

Jom tonton video di bawah :

Cerita Cik Manggis ini sangat memberi inspirasi kepada semua. Paling suka cara Manggis meluahkan rasa tu, sopan je. Antara komen-komen peminat :

” Stay humble and dont talk much about it. That should be the way. U go girl ! Stay istiqamah.. “

” Suka dia dari dulu lagi. Semoga istiqamah.. “

” Humble nya dia. Setiap tutur kata dia jaga agar tak ada pihak lain yang terasa.. “

” Alhamdulillah.. semoga terus istiqomah.. Allah sentiasa permudahkan urusan hambaNya.. aamin.. aamin ya rabbal alamin.. “

” Semoga terus istiqamah ke arah muslimah sejati.. “

” Syukur alhamdulillah… Tu yg terbaik, tahniah.. “

” Semoga istikomah. Alhamdulillah. Cekal kan hati. Kuatkan pendirian.. “

Betul la kata orang, hidayah itu milik Allah. Andai sampai waktunya, pasti akan terjadi sebagaimana perancangan Yang Esa. Manggis pun nampak semakin manis dengan gaya sebegini. Semoga Manggis diberikan kekuatan jiwa, istiqamah sentiasa dan sentiasa maju jaya dalam karier seninya. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Sinar My, IG Cik Manggis

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..