” Handsome anak teruna, bukan semua ibu tir1 jah4t ok.. ” – Netizen

Faezah Elai Kongsi Mengenai Caranya Melayan Anak Tir1 Raih Pujian Ramai. Wah, Beruntung Adam Dapat Ibu Tir1 Baik Macam Ni !!

Tugas seorang ibu tir1 tidak mudah seperti yang disangkakan. Ini kerana bukan sesuatu yang mudah untuk mengambil hati anak tir1 tambahan pula jika anak tiri sudah besar. Pelakon Faezah Elai telah berkongsi cara dia melayan anak -anak tir1nya di Instagram.

Umum mengetahui, Faezah mempunyai tiga orang anak tir1 iaitu anak kepada suaminya, Heykal Hanifah. Faezah yang turut mempunyai dua orang cahaya mata perempuan tetap melayan anak tir1nya sama rata seperti anak kandungnya sendiri.

Meninjau ke posting terbaru yang dikongsikan, Faezah telah berkongsi kisah salah seorang anak tir1nya iaitu Adam. Faezah menjaga Adam sejak dari usia 2 tahun lagi dan dia amat menyayangi Adam tambahan pula masih belum dikurniakan anak lelaki.

Menurut Faezah, dia tidak pernah memberitahu kepada Adam bahawa dia merupakan ibu tir1 dan dia amat menjaga kebajikan Adam terutamanya perkara berkaitan solat. Adam juga sangat baik dan rajin menjaga adik-adiknya juga serta seorang yang bertanggungjawab.

Jom lihat perkongsian di bawah :

Perkongsian ini telah meraih pujian ramai orang tentang cara Faezah melayan anak tir1nya itu. Antara komen-komen yang diberikan oleh mereka :

” True, stepm0m struggles, maybe nmpk tegas but at the end of the day we just wish they could be a good son or daughter to their parent.. “

” Kami respect la dgn hampa nie.. baguih sgt.. semoga diberi ganjaran lipat kali ganda.. aamiin. Anak ceq segak2 naaa .. Handsome anak teruna.. “

” Saya pun jg ank2 suami kerana allah,lilahitaala tak penrh beza2 kan pun.. Herlokksss aihh anak truna . handsome.. “

” Reading this make me love u a lot la faezahelai , keep on being great.. Handsome boy.. happy birthday adam .. “

” Tp kami prasan la kebanyakan org utara ni kalau berkawan ka apa ka mmg jenih sungguh-sungguh, kalau berkawan tu BKN takat dgn kawan tu ja, dgn mak pak tok nenek dia semua kita kawan.. “

” Syok la adam.. ada 2 mak. Dua2 sayang adam pula tu.. Happy birthday Adam tahniah faezah krn mberi kasih syg yg tak bbel4h bagi.. “

” Untung adam ada mak macam ni. Dan dan mata masuk habuk baca ni. Beruntung dapat mak tir1 baik mcm ni. Bukan semua stepmom jah4t ok.. “

Adam sangat beruntung mempunyai ibu tir1 yang baik dan kedua-dua ibunya yang begitu menyayanginya. Bukan semua ibu tir1 bersikap jah4t seperti yang selalu kita dim0m0kkan. Pastinya anak-anak tir1 Faezah akan menghargai peng0rbanan Faezah menjaga mereka dengan baik selama ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Faezah Elai

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..