” Guna kuasa vet0 eh. Bersemut screen saya doktor, haha.. “

Dato’ Dr  Sheikh Muszaphar K0ngsi Gambar Terkini Berjambang, Namun Komen Daripada Isterinya, Dr. Halina Buat Ramai Yang Tersenyum. W0ww.. Caiy0k Dato, Wife Dah On Tu !!

Baik orang tua, mahupun muda, nama Dato’ Dr Sheikh Muszaphar Shukor Al Masrie bin Sheikh Mustapha sudah pasti dikenali ramai. Dr Sheikh Muszaphar ialah angkasawan negera pertama dan  merupakan orang islam pertama yang menjalani ibadah berpuasa dan meraikan Hari Raya Aidilfitri di angkasa lepas.

Dilahirkan di Kuala Lumpur, Dr Sheikh Muszaphar yang merupakan anak ketiga daripada lima beradik yang kesemuanya lelaki dan memiliki Ijazah perubatan MBBS di Kolej Perubatan Kasturba, Manipal, India. Sebelum bergelar angkasawan negera, Dr Sheikh pernah berkhidmat di Hospital Selayang sebagai doktor Ort0pedik.

Telah mendirikan rumah tangga bersama Dr Halina Mohd Yunos, mereka telah dikurniakan 2 orang cahaya mata perempuan yang bernama Sophea Isabella yang lahir pada 21 Julai 2011 dan Sophea Natasha yang lahir pada 19 Januari 2013 dan cahaya mata kembar lelaki Sheikh Adam dan Sheikh Noah yang lahir pada 27 Julai 2017.

Menerusi perkongsian di akaun Instagram, Dr Sheikh telah berkongsi gambar terkini dengan wajah yang berjambang. Turut dikongsi oleh Dr Sheikh ialah sepanjang wajah mempunyai jambang, anak-anak tidak memel0k tetapi isterinya Dr Halina menyukai imej barunya itu.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah :

Namun, posting Dr Sheikh itu turut mendapat perhatian isterinya, Dr Halina.

Rara-rata netizen juga turut terhibur dengan komen daripada Dr Halina itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” I v0te for Dr Halina’s suggestions haha.. “

” Guna kuasa vet0 eh.. Bersemut screen saya doktor, haha.. “

” Drsheikhmuszaphar mcam her0 h1ndustan haih. Hehhe sebb tu drhalina love it . Hhehe. Semoga Allah lindungi dr. Sekeluarga. Amin.. “

” Lau mcm ni mmglah drhalina suka.. “

” Your husband looks more handsome without sh4ving his beard.. Hahaha.. In syaa Allah… No 5… “

” Cm kapten amerika la doc.. “

Wahh.. Kacak betul Dr Sheikh Muszaphar, terserlah betul keturunan arab bila berjambang. Patut lah Dr Halina tak bagi cuk0r jambang, makin kacak. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Dr Sheikh dan Dr Halina sentiasa bahagia bersama anak-anak. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dr Sheikh Muszaphar, Dr Halina by Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..