” Dia tak ikut lagi zaman gant0ng CD.. Haha, Ajar dia Dato.. “

Vide0 Dato’ AC Mizal Layan Anak Menari Buat Ramai Yang Terkenang Zaman Dato Ac Menari Rap. Wahh.. Memang Lejen !!

Dato’ Mizal Dato’ Zaini atau lebih dikenali sebagai AC Mizal  merupakan seorang pelakon, penyanyi, pelawak, pengacara. Kepetahan bercakap dan mengacara turut menghiburkan penonton kerana Dato’ AC  sering membuat lawak ketika sedang mengacara malah buatkan ramai yang tidak kering gusi ketawa melihat gelag4tnya itu.

Terdahulu, Dato’ AC mula membabitkan diri dalam dunia seni pada tahun 1991 dengan menganggotai kumpulan rap 4U2C. Setelah kumpulan itu berpecah,  Dato’AC lebih menumpukan kerjayanya terhadap bidang pengacaraan sebelum terb4bit dalam bidang lakonan.

Dato’ AC pernah berkahwin kali pertama pada 1995 dan berp1sah pada tahun 2001 dan hasil perkahwinan tersebut, Dato’ AC  telah dikurniakan dua orang anak lelaki. Dato’ AC sekali lagi mendirikan rumah tanga  bersama Datin Emylia Rosnaida dan memiliki 2 orang anak Muhammad Reeve Damien dan Fea Eryssa.

Menerusi perkongsian di Instagram, Dato’ AC  berkongsi satu video dia bersama anaknya, Fea Eryssa sedang menari. Menurut Dato’ AC , dia menurut kehendak Fea itu sementara anaknya itu tidak meminta perkara yang bukan-bukan. Video itu  kelihatan sangat comel melihat seorang ayah melayan keren4h anak tersayang.

Ikuti perkongsian vide0 tersebut di bawah :

Rata-rata netizen begitu terhibur dengan video yang dikongsikan oleh Dato’ AC itu. Antara k0men-k0men tersebut ialah :

”  Wow.. Awes0me Dato… Legend.. “

” Dia xikut lagi zaman gant0ng CD . Hahaha. Ajar dia Dato. . “

” Kami r4ppers yo yo yo.. “

” Teringat zaman fiona la tu ye.. “

” Comei ja dua beran4k.. “

” Daddy dia lg smooth.. Dia xtahu daddy dia lejen .. “

” Wah enjoy akviti dalam rumah terbaik Dato.. “

” Dia tak tahu ke daddy dia ni dulu pandai menari tau.. “

Memang seorang ayah yang terbaik lah !! Seronok si anak dapat ayah yang suka melayan kan. Lagi pun isi masa terluang berada di rumah. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Dato’ Ac Mizal sekeluarga sentiasa bahagia dan dimurahkan rezeki selalu. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG  Dac Dato’ AC Mizal  by Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..