” Cara kita ‘menjaga’ seseorang barangkali berbeza-beza.. “

Rozi Abdul Razak K0ngsi Hadiah Kuih Badak Berendam Buat Siti Nurhaliza Sempena 24 Tahun Dalam Industri Seni. Apa Yang Special Sangat Kuih Tu Buat Dato’ Siti ?? 

Semalam genap 24 tahun Dato’ Siti berada dalam industri seni. Malah ramai yang mengucapkan tahniah kerana selama 24 tahun itu, banyak kejayaan yang diperolehi oleh Dato’ Siti malah kejayaannya meletakan Dato’ Siti kini berada diantara orang yang dikagumi di negera mahupun luar negara.

Terdahulu, Anak jadi Pahang ini ketika berusia 16 tahun ke Kuala Lumpur untuk menghadiri ujibakat Bintang HMI anjuran RTM di Auditorium P. Ramlee, Angkasapuri yang mana menyanyikan lagu “Kaulah Segalanya” dendangan Ruth Sahanaya, biarpun tiba pada saat akhir.

Paling menjadi kenangan Dato’ Siti ketika uji bakat itu ialah, dia tidak keseorangan malah turut ditemani oleh kakak iparnya iaitu Rozi Abdul Razak dan abangnya, Ayie. Siapa sangka, tuahnya menjuarai pertandingan itu. Arw4h Adnan Abu Hasan orang yang banyak membantu Dato’ Siti dari segi vokal hingga Dato’ Siti berjaya.

Sempena ulang tahun Dato’ Siti ke-24 tahun dalam industri seni itu, kakak iparnya, Rozi yang juga merupakan pembantu peribadi Dato’ Siti telah menghadiahkan sesuatu yang sangat istimewa buat adik iparnya itu. Lain orang, lain cara hargainya, Rozi menghadiahkan kuih badak berendam yang penuh simbolik buat Dato’ Siti.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah :

View this post on Instagram

Kuih badak berendam buat @ctdk sempena 24 tahun beliau di dalam industri seni. . Beliau tahu, saya sangat jarang menghadiahkannya material, barangkali saya tahu, beliau boleh memiliki lebih daripada apa yang mampu saya berikan. . Cara kita 'menjaga' seseorang barangkali berbeza-beza. . Doa yang panjang, perhatian yang tak pernah lekang, ada sewaktu susah dan senang, nasihat yang dilayang dan tentunya memenuhi 'selera' di meja makan terhidang. . Badan berendam itu satu signifikan, meski sekadar sejenis kuih biasa dengan inti kegemaran @ctdk adalah gula kabung (bukan inti kelapa) tetapi setiap suapan beliau adalah keikhlasan yang dimaknakan dengan satu pemberian. . Terima kasih untuk 24 tahun ini, @ctdk. Wasilah yang diperjuangkan dengan cara tersendiri dalam menerangi medan seni. #CT24tahundidalamindustri

A post shared by Rozi Abdul Razak (@rozisangdewi) on

Rata-rata netizen turut kagum dengan luahan Rozi itu malah mereka juga tertarik dengan kuih badak berendam yang dikongsikan itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Diri kak Z sendiri adalah ‘hadiah’ dari Allah untuk seorang Siti Nurhaliza.. “

” Cayalah kak zi. Menjaga ya di situ.. “

” Ik4tan kalian berdua penuh kasih sayang dan keikhlasan.. “

” Fav kak iti.. ‘

” Very th0ughtful of u! Sweeetnyaaaaa.. “

” Dua2 bole jd contoh dlm industri seni…. Harap ramai artis bole jdikn kz dn dssn tauladan dlm mengharungi hidup sbgai ank seni.. “

” Sedapnya kak Zie.. “

” Ya Allah trli0r nyaaa kz.. “

” Sedapnya kak Zie.. Mesti di masak dengan hati yang ikhlas.. “

Memang istimewa betul hadiah Rozi buat Dato’ Siti itu. Benarlah, nilai sebuah kasih sayang itu tidak terletak pada harga sebuah hadiah itu, tapi keikhlasan kasih sayang yang dicur4hkan itu sangat bernilai harganya. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Dato’ Siti dan Rozi sentiasa kekal bahagia bersama. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Rozi Abdul Razak,   Siti Nurhaliza Tarudin by Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..