” Betul ke tak ni, sesiapa boleh tolong please ? “

Awal Ashaari Bertanya Pada Netizen Tentang Kerja Sekolah Bahasa C1na Yang Dibuat Oleh Lara Alana Namun Respon Yang Diterima Buat Ramai Terhibur. Adoiii.. Konfiden Sungguh Lana !!

Lara Alana merupakan salah seorang anak selebriti Malaysia yang sering menjadi perhatian di laman sosial. Lara merupakan permata hati kepada pasangan selebriti Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya. Populariti Lara setanding dengan ibu dan bapanya.

Ini boleh dilihat melalui jumlah pengikut di laman Instagramnya yang begitu ramai sehingga mencecah 3.8 juta orang. Video dan gambar Lara sejak dari lahir sehinggalah kini dia sudah mencecah usia 6 tahun dikongsikan di laman Instagramnya itu.

Lara dilihat seorang kanak-kanak yang bijak dan petah berkata-kata sejak kecil lagi. Dia begitu fasih berbahasa inggeris sehinggakan segala pertuturannya sering menjadi perhatian ramai. Lara juga merupakan seorang yang pandai berenang.

Menerusi akaun Instagram, video Lara sedang membuat kerja sekolah untuk mata pelajaran Bahasa C1na telah dikongsikan. Lara diminta untuk memadankan soalan dan jawapan namun bapanya, Awal tidak memahami bahasa C1na. Lalu beliau berkongsi video ini supaya sesiapa boleh membantu untuk memastikan sama ada jawapan yang diberikan Lara adalah betul atau tidak.

Rata-rata netizen memuji sebutan Lara yang betul namun jawapan yang Lara berikan adalah salah. Antara komen-komen mereka :

” Lara dh cakap betul tapi garis salah comell.. “

” Lara punya confident bila awal tanye betul ke tak ni… hahahaha.. “

” Sebut betul tapi garis salah.. “

” Terbalik la lara. Ni jia you shui tu jawapan dia baba mama ni.. “

” Confident level lara.. “

” Confident Lara ye.. Good Job.. “

Ini respon dari sahabat Awal tentang jawapan Lara :

Wah, pandailah Lara teruatamanya part konfiden Lara tu memang terbaik habis. Kalau orang yang tidak memahami bahasa c1na semestinya percaya jawapan Lara tersebut betul. Tapi tidak mengapa ini adalah salah satu proses pembelajaran. Lepas ni Lara speaking Ch1nese la pula berhabuk !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG Lara Alana by Berita Kopak / Oh Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..