” Anak bertuah, tep0k dahi la mommy daddy, haha.. ” – Netizen

Isteri Angkasawan Negara, Dr Halina Kongsi Kertas Ujian Anaknya, Sophea Natasha Yang Begitu Mencuit Hati. Ad0i Tasha Jawapan Tu Telus Betul. Mesti Ketap Bibir Mommy Dan Daddy Baca, Haha !! 

Angkasawan negara, Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan isterinya Dr Halina Mohd Yunos sudah 10 tahun melayari alam rumahtangga. Dikurniakan 2 anak perempuan dan 2 anak lelaki kembar, keluarga kecil mereka sering terlihat ceria dan penuh dengan pelbagai cerita.

Menerusi akaun Instagram Dr Halina, telah dikongsikan sehelai kertas ujian anak keduanya Sophea Natasha. Tasha yang menjawab soalan bagi subjek agama itu diberikan soalan tentang ilmu tajwid. Memaparkan soalan dalam tulisan jawi, Dr Halina menulisnya kembali di dalam bahasa Melayu di postingnya itu.

Soalan yang berbunyi apakah kepentingan mempelajari ilmu tajwid diberikan pilihan jawapan sama ada A, B atau C. Antara ketiga pilihan jawapan itu, Tasha memilih jawapan B iaitu ‘dipaks4 oleh ibu bapa’ dan jelas nyata jawapan ini sal4h dan tidak menepati skema jawapan.

Apabila sel-sel otak sedang berhubung, beginilah yang akan terjadi. Bukan jawapan buku yang diberi Tasha namun jawapan yang lebih realistik dan sebenar-benar kejadian. Boleh tergelak guru yang menanda kertas ujian Tasha ini. Jujur sebagaimana yang diajar oleh daddy dan mommy sampai dipraktik dalam ujian, alahai Tasha.

Jom baca perkongsian di bawah :

Jawapan yang diberikan Tasha di kertas soalannya ini mencuit hati netizen. Adui Tasha sejenis kanak-kanak yang jujur dan tidak berselindung betul. Antara komen-komen :

” Rasa bersalah pulak nak gelak, sangat telus.. Alahhaai, innocent nya tashaaa. Tasha sangat jujur.. “

” Tulus ikhlasnya dia jawab. bertabahla mommy.. Anak bertuah hahhaha, she only spoke the truth.. “

” She is being honest, sangat jujur jawapan dia.. At least she has been sooo telus di situ Doc.. “

” Tasha u soooo honest, betul dari perspective dia haha.. Dia jujur bagi jwpn realistik drp jwpn buku, haha.. “

” Aduhai Tasha jujur sgt wahai anak. Tep0k dahi la mommy daddy, haha.. “

Jauh betul menyimpang jawapannya daripada buku si Tasha ini. Pastinya Dr Halina sendiri terkej0t melihat jawapan tulus ikhlas daripada Tasha ini haha. Apa pun, semoga Tasha menjadi anak yang bijaksana, solehah dan sentiasa menghiburkan hati kedua ibu bapa. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dr Halina 

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..