” Allah tarik yang sebelum ni sebab nak bagi yang lebih baik pada Wira.. ” – Netizen

Betty Rahmad Kongsi Gambar Bersama Pengganti Pengasuh Anaknya, Ardy Wira Yang Lari Baru-Baru Ini. Wah Untung Betty, Bukan Biasa-Biasa Pengasuh Baru Wira Ni. Cantik Dan Educated Lagi !!

Baru-baru ini Betty Rahmad ada berkongsikan di Instagramnya tentang pengasuh Wira yang lar1 daripada rumah secara senyap-senyap. Perkongsian Betty ketika itu mendapat banyak kata-kata semangat daripada peminat. Betty juga terp4ksa membawa anaknya, Ardy Wira ke pejabat kerana tiada orang di rumah mereka.

Meninjau akaun Instagram Betty Rahmad, telah dikongsikan sekeping gambar Betty bersama pembantu barunya. Digelar Teha, Betty mengambil anak muda ini sebagai pengasuh baru Wira dan sudah 5 hari Teha berada bersama mereka sekeluarga.

Betty turut bercerita pengasuh baru ini juga adalah graduan Sarjana Muda dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak. Pastinya ini menjadi satu kelebihan dan memberi manfaat kepada Wira kerana dalam masa yang sama Teha boleh mengajar Wira basic pelajaran di rumah.

Betty turut meluahkan rasa syukurnya dan menyifatkan Allah memberikan mereka sesuatu yang lebih baik. Sebelum ini jelas kelihatan kesukaran Betty terpaksa membawa Wira ke mana sahaja sedangkan situasi sekarang banyak wab4k penyak1t namun Betty berjaya mengharunginya dengan baik.

Jom baca perkongsian di bawah :

Perkongsian Betty ini mendapat perhatian daripada peminat. Bak kata pepatah, pat4h tumbuh hilang berganti dan Betty dapat pengganti yang lebih baik. Antara komen-komen peminat :

” Awww, cutie. Glad you found a good nanny. Plight of a working momma.. Muka Wira pun ada senyum, yang penting happy.. “

” Ood akak nowadays hard for them to get a job. eventho having adegree and so on. New kakak for wira… membesar bagai juara ye wira.. “

” Alhmdulillah.. Syukur.. Allah tarik yg sblum ni, sbb nk bg yg lebih baik pada wira. Macam kakak afiyah Sweet jee .. semoga dipermudahkan ya.. “

” Alhamdulillah.. semoga dipermudahkan & Wira happy with kakak Teha. Boleh la wira stay at home and play.. “

” Wira look so happy with kakak teha. Susah nk dpt yg malaysian sekrg.. tak mcm zmn dlu2… smoga kakak teha serasi bole jg wira dgn baik.. amenn.. “

” Wira pun happy dengan kakak baru. Amboi senyum tu Wira hehe. Thank you betty for helping them. We need more people like you.. “

” Allah gantikan yg lebih baik, insha Allah. yeay.. wira boleh homeschool. doakan baik2 for this cheeky boy.. “

Alhamdulillah akh1rnya Betty jumpa pengganti untuk menjaga sambil mengajar Wira di rumah. Rencana Allah pastinya yang terbaik untuk Wira dan Betty sekeluarga. Apa pun, semoga Wira serasi bersama kakak Teha dan gembira selalu.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Betty Rahmad

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..