” Alhamdulillah, sejuk hati dengar, merdu pulak tu.. ” – Netizen

Video Zizi Kirana Membaca Surah Al Alaq Raih Perhatian Peminat. Ramai Yang Terpesona Mendengar Suara Alunan Zizi Mengaji. Merdu Dan Lunak Sungguh Suara Zizi, Manis Pula Tu Bertudung Litup !!

Nama Zizi Kirana memang tidak asing lagi dalam dunia seni suara. Malah cerita perjalanan karier dan kehidupan peribadinya juga dilihat seiring berjalan dan sering kali mendapat perhatian warga netizen di laman media sosial.

Paling menarik perhatian ramai adalah kini akan perubahan Zizi dari segi pemakaiannya yang tidak lagi terlalu seks1 seperti sebelum ini. Bahkan, di akaun Instagramnya juga telah dipadam gambar-gambar yang dahulu mengenakan pakaian yang menjol0k mata.

Terbaru, meninjau di akaun Instagram milik thekariPop telah berkongsi video yang memaparkan Zizi sedang mengaji. Dalam video yang tidak sampai satu minit itu, memperlihatkan Zizi sedang membaca surah Al Alaq.

Video itu sekali lagi telah menarik perhatian warga net yang menonton perkongsian tersebut.  Manakan tidak, pada awal tahun baru-baru ini telah tular video rakaman Zizi sedang mengaji untuk program ‘Rahsia Ramadhan’ di laman media sosial dan membuatkan ramai yang suka mendengar suara merdu Zizi mengaji.

Tonton perkongsian video tersebut di bawah ini :

Di ruangan komen, ramai yang memuji akan kemerduan suara Zizi ketika membaca surah Al Alaq. Antara komen-komen warga netizen adalah :

” Alhamdulillah, sejuk hati dengar, merdu pulak tu suara Zizi mengaji, semoga semuanya baik-baik buat Zizi dan terus istiqamah.. “

” Suka tengok Zizi bertudung litup macam ni, manis betul. Syukur, dikurniakan suara yang merdu dapat mengalunkan ayat-ayat suci Al-quran.. “

” Terbaik Zizi, teruskan usaha yang mempelajari bacaan Al-Quran. Sedap suara Zizi mengaji, buatkan tak jemu mendengar.. “

” MasyaAllah, sedap merdu sgt bacaan,  Makhroj huruf Dan Tajwid tak banyak salah, truskan baikinya Zizi ya.. “

” Cantiknya Zizi pakai tudung, mengaji pun sedap je dengar. Didoakan smga Zizi akan terus istiqamah dalam menutup aurat sepenuhnya.. “

” Woww, merdu. Tajwid dan makhraj boleh improve lagi tu Zizi, semoga istiqamah dan selamat berpuasa Zizi.. “

” Alhamdulillah suka dengar suara Zizi mengaji. Bulan yang mulia ni, banyakkn lah membaca Al-Quran. Semoga segala urusan Zizi dipermudahkan.. “

Sedap mendengar kelunakan suara Zizi yang ‘serak-serak basah’ mengaji tu, patut ramai yang terpesona. Mari lah kita bersama-sama mengimarahkan lagi bulan Ramadhan Al Mubarak ini dengan bacaan kitab suci Al Quran dan terus istiqamah.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Thekaripop, Zizi Kirana

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang C0PY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..