” Aku pula yang nang1s tengok ni, so much love in this video.. ” – Netizen

Lagi Video Seb4k Yang Dikongsikan Oleh Dato’ Aaron Aziz Kongsi Sebelum Pemergian Anaknya, Danish Anaqi Ke Jepun. Part Datin Diyana Halik Baca Doa Sehingga Danish Menang1s Buat Peminat Rasa Tersentuh !! 

Sebelum ini Dato’ Aaron Aziz ada berkongsi video ketika menghantar anaknya, Danish Anaqi di lapangan terbang untuk berlepas ke Jepun. Pemergian Danish diiringi dengan doa Aaron yang cukup meruntun hati yang mendengar. Kasih seorang ayah yang tidak berpenghujung.

Terbaru dikongsikan pula video di akaun Instagram milik Aaron, telah dikongsikan video doa yang dibacakan oleh ibu Danish, Datin Diyana Halik dan pesanan buat anakanda tercinta. Melihat Danish menang1s sambil berdoa itu membuatkan yang melihat pun jadi berkaca mata. Seb4knya Allah sahaja yang tau. Namun, sebagai seorang ibu Datin Diana cukup cekal.

Melalui perkongsian tersebut, dapat kita lihat betapa eratnya ikatan kasih sayang antara ahli keluarga apabila masing-masing seakan sukar melepaskan Danish pergi. Semuanya berpelukan erat, seoalah tak mahu lepas. Namun, demi sebuah impian semuanya cukup kuat dan tabah, dan menyokong Danish melanjutkan pelajaran.

Untuk rekod, Danish melanjutkan pelajaran di Jepun selama 3 tahun bagi kursus Pra Diploma dalam jurusan Politik Global di sebuah kolej di Jepun. Sesungguhnya peng0rbanan ini cukup bermakna buat keluarga ini dan Danish khasnya.

Jom tonton video di bawah :

Perkongsian ini mendapat titipan doa dan kata-kata semangat daripada netizen. Antara komen-komen netizen :

” Doa ibu bapa cepat Allah SWT makbul kan in syaa Allah. Bersabar DAA n think positively Allah SWT permudahkan segala nye for your son in jpn.. “

” I am l0st my mom when I’m at Sydney.. its so hard to accept.. But when kita Serah everything to Allah swt. In syaa Allah.. All good.. doa ibu ayh lebih ajaib utk seorang anak yg merantau.. “

” Allahu Akbar.. i feel u both, cepat betul dia membesar, semuga menjadi anak yg soleh dunia dan akhirat.. “

” Yang jadi masalahnyaa , aku pun ikut sed1h dah kenapa , tu bukan anak aku.. Aku pulak yg nang1s tgk vdeo ni.. “

” Alahai so much love in this video.. semoga dipermudahkan amin.. “

” I will nvr forget, u sang for him nearly every night to sleep when he was an infant.. “

” Still remember our daughter gg to Jakarta for 6mths for her intern.. We really miss her so much..  We feel you alls… Semoga Allah swt melindungi Danish, dipermudahkan segala urusannya disana and he will have an amazing adventure there love lots of love from us… “

” Semoga semuanya dipermudahkan untuk Danish. Exactly how I feel bila berjauhan dengan anak. Its a big sacr1fice. But believe me he will be home in no time. Three years tak lama. My Anissa is already in her fifth and final year in Dublin and it all seems like she just went. Where did the time go.. “

Semoga dipermudahkan urusan Danish di Jepun. Walaupun masih muda iaitu 16 tahun, namun semangat dan kegigihan Danish untuk menyambung pelajaran di Jepun sememangnya wajar dijadikan contoh kepada yang lain. Kami doakan Danish dapat apa yang Danish impikan dan berjaya di dunia dan akhirat.

Silakan SHARE…

Sumber : IG Aarondwiaziz

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..