” Aku ketawa sampai nak terkenc1ng weh, tengok muka Sherry.. “

Sherry Al Hadad K0ngsi Vide0 Jadi ‘Abang L0ng Kawasan’ . Namun Wajah Sherry Buatkan Netizen terhibur Kerana Mirip Seperti Pengarah Filem, Mamat Khalid. Haha, Kelakar Betul Lah Sherry Ni !!

Sheery Alhadad nama yang tidak kasing lagi dalam dunia industri hiburan tanah tanah air. Bukan sahaja barbakat dalam lakonan, malah pengacaraa juga Sherry sangat menyerlah. Sherry juga bergelar pensyarah di Akademi Seni Warisan Kebangsaan (ASWARA) dalam bidang teater.

Sherry  atau nama sebenarnya, Shariffah Mariam Binti Syed Abdullah Al Hadad datang daripada keluarga yang menceburi bidang seni. Anak-anak saudaranya (yang lebih berusia darinya) terlebih dahulu menceburi bidang seni iaitu dramatis tersohor 90-an Sharifah Haslinda dan pelawak terkenal Sharifah Shahirah.

Umum mengetahui, Sherry Alhadad sememangnya merupakan individu yang sangat versatil memiliki humor tersendiri dan terkenal dengan keletahnya yang lucu dan menghiburkan. Malah Sherry yang petah berkata-kata ini sebenarnya juga mampu membuat kelakar hinggakan orang lain tidak kering gusi ketawa.

Menerusi perkongsian terbaru Sherry di akaun Instagram, telah berkongsi vide0 melakonkan watak sebagai ‘abang L0ng kawasan’ yang bernama Maarof memberi am4ran kepada orang ramai yang tidak mematuhi ar4han kerana keluar ketika Perint4h Kaw4lan Pergerakan (PKP).

Ikuti perkongsian vide0 tersebut di bawah :

Rata-rata netizen begitu terhibur dengan video yang dikongsikan oleh Sherry itu. Malah turut dikatakan mirip seperti pengarah filem iaitu Mamat Khalid. Antara komen-komen tersebut adalah :

” 0MG. Ada sedikit macam abang Mamat Khalid. Ha ha ha. Hope you and your family are safe and well.. ‘

” Mamat kalid ke ni? Hahahahaha.. “

” Aku ketawa sampai nak terkenc1ng weh.. Tengok Sherry dah macam abang Mamat.. “

” Mamat Khalid punya adik ni.. Maarof.. “

” Mamat khalid versi muda.. “

” Macam abg Khalid Mamat lah .. “

” Mat12 ingat Mamat Khalid..”

Memang terhibur betul dengar am4ran dari ‘Abang l0ng kawasan’ sorang ni, hahaha.. Ada-ada saja Sherry ni kan . Tapi betul lah, nampak macam Mamat Khalid. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga semoga Sherry snetiasa berjaya dalam bidang yang diceburi semoga Sherry sentiasa dalam keadaan sihat selalu. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Sherry Al Hadad, Mamat Khalid by Oh Kopak

Aktikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..