” Ad0iii aku sendiri pun tak boleh teka.. ” – Datuk AC Mizal

Hairul Azreen Ded4h Dirinya Adalah Ayam Jant4n Dalam Masked Singer Malaysia Raih Perhatian Ramai. Berbakat Besar Rupanya Hairul Ya, Tercapai Cita-Cita Untuk Jadi Penyanyi Akhirnya Walaupun Menggunakan Mask !!

Masked Singer adalah sebuah rancangan baru di Astro Warna yang bermula pada 18 September 2020. Rancangan ini adalah adaptasi daripada rancangan realiti di Korea Selatan sejak daripada 2015 dan telah menjadi fen0mena di beberapa negara termasuk di Indonesia, Thailand dan AMerika Syarikat. Uniknya, penyanyi akan menyanyi menggunakan mask dan tiada siapa mengetahui identiti si penyanyi.

Malam semalam Hairul Azreen berkongsi video dan mended4hkan Hairul adalah ayam jant4n dalam program Masked Singer Malaysia di akaun instagram miliknya. Walaupun hanya bertahan selama 5 minggu, persembahan ‘ ayam jant4n ‘ tersebut tidak pernah mengecew4kan peminat. Malahan Hairul juga punyai ramai peminat cilik di rancangan Masked Singer ini.

Perkongsian video daripada Hairul sepanjang 5 minggu ini ternyata membuka mata pada netizen mengenai bakat yang dimilikinya. Pernah bercita-cita menjadi seorang penyanyi terkenal akhirnya termakbul dengan menyertai rancangan terbitan Astro ini.

Walaupun ada yang bijak meneka bahawa Hairul adalah di sebalik ayam jant4n tersebut, namun Datuk Ac sendiri mengakui Datuk AC tidak dapat meneka bahawa itu adalah Hairul. Namun, akhirnya juri dapat juga meneka bahawa ayam jant4n adalah Hairul. Semasa mask ayam jant4n dibuka, semuanya gembira dan terkej0t mengetahui bahawa tekaan mereka itu adalah tepat.

Ikuti video perkongsian Hairul di bawah :

View this post on Instagram

Inilah lagu yang tak sempat saya nak perform next week😢 btw Setiap orang ada impian & cita-cita, dulu zaman sekolah saya selalu cakap satu hari nanti saya akan jadi seorang penyanyi artis popular! (walaupun kawan2 cakap jangan mimpi lah oiii) 🤣 hari ini saya dapat capai benda yang dah lama saya impikan menyanyi depan orang ramai walaupun pakai mask, Alhamdulilah saya bertahan selama 5minggu , inilah lagu2 yang sempat saya menyanyi 1. Hutang 2. Hukum Karma 3. Memburu Impian 4. Farhana 5. Cinta dewa dewi Hari ni saya nak bagi tau saya sangat happy, boleh stop dah menyanyi sebab mmg tak ada bakat pun haha btw thank you Astro bagi peluang , Semua peserta yang masuk nak sembunyikan identiti tapi saya kalau boleh nak anda semua tau yang Ayam Jantan tu saya 🥰 bila lagi nak dapat peluang macam ni, Setiap manusia ada cita-cita & impian yang berbeza , tak salah kita support each other & respect , Yang penting jangan cepat give up, gagal sekali tak bermaksud kita loser, #TheBestNeverRest guys Terima kasih banyak2 yang selama ni support saya 🙏🏻 This is alpha leader.. copy #TheMaskSingerMy #SiapaDiSebalikTopeng

A post shared by HAIRUL AZREEN IDRIS (@hairulazreen) on

Perkongsian Hairul mendapat pujian daripada netizen mengenai bakat yang dimiliki oleh dirinya. Ramai yang tidak menyangka yang sebenarnya Hairul juga mempunyai bakat dalam bidang nyanyian. Antara komen-komen yang diberikan :

” Ad0iii aku sendiri pun tak bole teka.. terror2.. ” – Datuk AC Mizal

” Wow boleh terus nyanyi niiii.. ” – Bob

” Suara sedap la… boleh jadi penyanyi juga selepas ni… huhu.. Yeahhh. Suka tgk Captain nyanyi… “

” Hi ayam jant4n musang king kim salam hahaha good one bro.. ” _ Zain Hamid

” Lahhh.. Ramai mmg da bole teka tapi tanak ayam jant4n kene singk1r dulu.. Showmanship p0wer.. Will m1ss ayam jant4n next week.. “

” Yesss mmng selalu ckp ni hairul azreen ni betul yesss.. anak saya umur 4 tahun suka sungguh dgn ayam jant4n tktau laa dh tekeluar muka nak nang1sss dia hahahahaha.. dia ckp kenapa keluar kan sedap suara dia mama ad0iii tktau nak jawab apa.. “

” Ni la suara yg aku dengar tak henti2 selama 6 jam dalam kereta nak ke terengganu.. das4r ayat jant4n.. terbaik my brother.. “

Terbaik Hairul, sememangnya Hairul bukan sahaj berbakat dalam dunia lakonan, malahan bidang nyanyian. Semoga langkah pertama ini membuka banyak lagi ruang bagi Hairul mel0njakkan nama dalam bidang nyanyian pula. All the best Hairul !!

Silakan SHARE…

Sumber : IG Hairul Azreen

Artikel ini disediakan oleh OH KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Oh Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..