” Bincang pasal romantik tadi. Mawi sampai sekarang makan cuma satu pinggan share berdua.. ” – Ebit Lew

” Bincang pasal romantik tadi. Mawi sampai sekarang makan cuma satu pinggan share berdua. Selalu bersuap-suap. Begitulah sunnah. Cinta kerana Allah.. ” – Perkongsian Ustaz Ebit dan Mawi buat ramai yang TERHARU !! (Tonton Video Penuh Di Bawah)

Touching juga admin baca kisah perkongsian Mawi dan isterinya yang dimuatnaik oleh Ustaz Ebit di akaun instagramnya. Sweetnya Mawi dan isterinya Ekin. Semoga kekal bahagia sampai ke Jannah.

Menerusi posting yang dimuatnaik itu, Ustaz Ebit mengatakan Mawi seorang yang merendah diri. Layan isterinya dengan menzahirkan kasih sayang. Begitulah Sunnah. Cinta Kerana Allah…

Kata Mawi lagi ” Kita dalam hidup kena sentiasa memberi. Alhamdulillah saya memberi dan isteri saya juga memberi.. ”

” Doa seorang isteri.. doa mak ayah. Subhanallah jumpa mawi yang memang sangat rendah diri. Bila saya kata apa nasihat untuk anak jika hari ini hari terakhir…. mawi jadi sebak.

” Katanya ingat kita hamba Allah. Caranya ungkap buat kita semua rasa sedih… Saya hadiahkan buku Isteriku Bidadari…

” Bincang pasal romantik tadi. Mawi sampai sekarang makan cuma satu pinggan share berdua. Selalu bersuap-suap.

” Boleh ke mawi.. katanya saya makan sikit jer… Mawi pula setiap hari mula atau lepas tugas mesti hantar mesej i love u sayang pada wife… selalu puji isteri cantik..

” Begitulah sunnah. Cinta kerana Allah. Semoga terus mekar bahagia sampai syurga. Anak soleh solehah.. – Ebit Lew

Rata-rata yang komen di akaun instagram Ustaz Ebit, melahirkan rasa kesyukuran. Antara komen-komennya :

zahrulzairie : Alhamdulillah ni la hebatnya seorg pendakwah…tinggi mane seseorg tu atu kedudukn pasti akan rasa rendah diri bila jmp org yg lagi tinggi ilmu agama..semoga kita sentiasa diberi perasaan rendah diri..

safiaherbs : Saya suka tagline yg ustaz selalu guna.. ALLAH SAYANG KITA..sebaris ayat yg pendek,tapi cukup memberi kesan pada jiwa.. Terima kasih ustaz..

idesilma : Masya Allah … indahnyaaa kebersamaan

ctajarrr_ : Masya Allah subhanallah

asamsudin1 : Alhamdulillah mawi

Apa yang baik, kita ambil sebagai contoh. Wahai para suami, hargailah isteri anda. Beri dan tunjukkanlah kasih sayang dan perhatian anda, inshaAllah isteri anda akan rasa disayangai dan bahagia.

Semoga bersama sampai ke syurga. Amin Ya Rabbal Alamin.

Terima kasih Ustaz Ebit atas perkongsian ini.

Sumber : IG Ustaz Ebit Lew by Berita Kopak / Oh Kopak